Bosna i Hercegovina bi mogla dobiti novog “wunderkinda”: Mladi Bosanac iz Švedske oduševio Inter i uglednu Gazzettu

Bosna i Hercegovina i Švedska već dugi niz godina “ratuju” oko fudbalera i njihovog izbora za koju će reprezentaciju igrati, a takva situacija će vjerovatno biti i oko novog velikog talenta Intera Alema Nezirevića.

Ovaj 18-godišnji bočni nogometaš blistao je u švedskom klubu Motala, a skauti Intera su ga primijetili još kao golobradog klinca nakon čega su ga pozvali na probu u Milano.

Tu je Nezirević boravio tokom novembra i decembra i potpuno oduševio struku pa je kao nagradu dobio prelazak u slavni italijanski klub.

Tu će se pridružiti kapitenu nogometne repezentacije BiH Edinu Džeki koji iz dana u dan oduševljava i pokazuje da u Interu teško da mogu pronaći bolje rješenje za napadača.

O tome koliko je Nezirević oduševio Inter, piše najugledniji italijanski list Gazzetta dello Sport.

Čuvena Gazzetta posvetila je poseban tekst ovom mladom nogometašu u kojem se navodi zbog čega je Inter toliko zagrijan za mladog igrača.

“Inter je odlučio potpisati mladog nogometaša jer vjeruje da 18-godišnjak ima prave karakteristike da se razvije u napadačkog beka na nivou Serije A.

Nerazzurri su promatrali njegove atletske sposobnosti i osjećaj za kretanje tokom njegovog probnog boravka u Primaveri te su odlučili da je on vrijedna investicija za budućnost”, navodi Gazzetta u svom jučerašnjem osvrtu.

Prema Gazzetti, tempo igre u pogledu brzine, ubrzanja, izdržljivosti i vještine da održi visok nivo trčanja tokom dugih vremenskih perioda, natjerao je Inter da dovede igrača i pokuša od njega napraviti ofanzivno krilo – beka u budućnosti – prenosi Klix.

Nezirević će raditi pod okom stručnjaka koji bi od njega mogli razviti igrača svjetske klase, a za to vrijeme navijači u BiH se nadaju da bi mogli dobiti još jednog vrsnog talenta iz Švedske.

“Borba” oko Benjamina Tahirovića još uvijek nije gotova, iako je mladi nogometaš Rome odlučio nastupiti za BiH, a sada već kreće nova saga.

Nezirević je rođen i odrastao u Švedskoj, ali zahvaljujući porijeklu iz BiH ostaje nada da će jednog dana izabrati Zmajeve.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.