Božo Vrećo uputio emotivnu poruku, ispraćen aplauzom: “U Banja Luku sam došao sa oprezom, po prvi put, ali samo za trenutak, onda sam se osvijestio i rekao – moja ljubav jača je od svake mržnje”

Na ljetnoj pozornici Kastela u Banja Luci, sinoć je održan koncert jednog od najpoznatijih i najprepoznatljivijih bosanskih tenora Bože Vreće. Vrećo je ispraćena aplauzima.

Topla septembarska veče na prelijepoj banjalučkoj tvrđavi, sa osvijetljenim minaretom najstarije banjalučke džamije Ferhadije u pozadini, poslužili su kao savršena scenografija za izvedbu ovog jedinstvenog umjetnika.

Nekoliko dana prije koncerta, pojedini anonimni portali tražili su zabranu nastupa Bože Vreće u Banjaluci zbog njegovog “načina života”.

Obraćajući se publici između izvedbi, Božo je rekao:

“U Banja Luku sam došao sa oprezom, po prvi put, ali samo za trenutak, onda sam se osvijestio i rekao – moja ljubav jača je od svake mržnje.”

Nakon ovih riječi, uslijedio je jedan veoma dug aplauz, kojim je banjalučka publika poručila Boži da je i te kako dobrodošao u njihov grad kao najmiliji gost.

Taj trenutak povezivanja sa publikom označio je i pravi početak koncerta, kada više niko nije ostao da sjedi, a prostor ispred pozornice brzo se napunio Božinim obožavateljima, željnim pjesme i plesa.

Dva sata vrhunske muzike i jedinstvene plesne koreografije pružili su publici nezaboravan doživljaj, ali ono što bi razoružalo i najtvrđe srce bile su emocije koje je Božo svakim dijelom svog bića prenosio na publiku.

Pjevao je koliko ga grlo nosi, plesao “kao da ga niko ne gleda”, a pjevao je i plesao s njim prepun amfiteatar banjalučkog Kastela.

Poručivao je Božo Banja Luci da je voli, zahvaljivao za ljubav, a Banja Luka je ljubavlju uzvraćala.

“Božo, mi te volimo”, skandirali su mu – prenosi Buka.

Stihovi jedne od najljepših Božinih pjesama “Bismillah” najbolja su poruka svim ksenofobima ovog svijeta:

“Onaj što stvori mene, a i tebe je.”

Neka ljubav pobijedi!

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.