in , ,

Branislav Borenović o potvrđivanju optužnice protiv ministra MUP-a RS Dragana Lukača: “Niko ne smije biti iznad zakona!”

“Potvrđivanje optužnice protiv ministra unutrašnjih poslova RS Dragana Lukača zbog ugrožavanja sigurnosti, odnosno udaranja tadašnjeg narodnog poslanika Draška Stanivukovića u NSRS, jedina je moguća i ispravna odluka, kaže Branislav Borenović.

“Potvrđivanje optužnice protiv ministra unutrašnjih poslova RS Dragana Lukača zbog ugrožavanja sigurnosti, odnosno udaranja tadašnjeg narodnog poslanika Draška Stanivukovića u NSRS, jedina je moguća i ispravna odluka koju je u ovom slučaju mogao donijeti Osnovni sud u Banja Luci”, rekao je predsjednik Partije demokratskog progresa Branislav Borenović.

Borenović podsjeća da smo svi gledali skandalozan i užasavajući potez onoga ko je nadležan da štiti sigurnost, a ne da je ugrožava:

“U ovom slučaju jedini ispravan postupak bi bio da premijer Višković, ako smije, smijeni ministra Lukača. Da je to uradio bilo ko drugi u sred sjednice NSRS takođe bi morao biti sankcionisan, ali posebnu težinu nosi kada narodnog poslanika udari baš ministar unutrašnjih poslova”, ističe Borenović.

On kaže da je efikasno i nekorumpirano pravosuđe jedan od prioriteta jedan od preduslova funkcionisanja društva i države, te da niko ne smije biti iznad zakona:

“Zato je bitno i institucionalno otvarati ove teme, djelovati u pravcu veće transparentnosti rada pravosudnih institucija i istražiti sve anomalije, čime se bavimo i u Privremenoj istražnoj komisiji za ispitivanje stanja u pravosuđu”, kaže Borenović.

VEZANI TEKST: Pogledajte zašto je potvrđena optužnica protiv Dragana Lukača na Draška Stanivukovića

Njemački Market International pisao o AS Holdingu kao jednoj od najuspješnijih kompanija na Zapadnom Balkanu

Svetlana Cenić jako ljuta zbog susjeda: “Nad nama se iživljava ko stigne, priča se šta komšija jede, a onda Hrvatska pokaže svu bijedu BiH”