Branislav Borenović oštro odgovorio Nebojši Vukanoviću i Jeleni Trivić: „Stanivuković nije Dodikov i nikad neće ni biti!“

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović otkriva matematiku gostujući na Face televiziji: „Ako PDP dobije drugog delegata, a Dodik izgubi četvrtog, to će biti tektonski poremećaj, politički zemljotres!“ Borenović pita Dodika: „Reci mi jednu najavu koju si odradio do kraja! …jedno veliko ništa! Ti si obični lažov!“

Salihović: “Ko je kriv za tog četvrtog delegata? Ko je dao Dodiku tog četvrtog delegata?”

Borenović: “SDP je odlučio da u ovom mandatu četvrtog delegata da SNSD -u, kao što je to uradila SDA još prije više od pet godina, kada su dali četvrtog delegata SNSD-u! Pokajali su se! Može se potencijalno desiti da PDP dobije drugog delegata! Sve je u ovoj zemlji moguće!”

Salihović: “Je li moguća promjena vlasti na državnom nivou?”

Borenović: “Moguća je! Ako se ide u žrijebanje, ako sud odbije žalbu SNSD-a, ako se izvuče mandat za PDP, to će biti tektonski poremećaj u pozitivnom odnosu unutar BiH, jer će i SNSD biti smjenjiv!

To unosi dozu osjećaja da je moguće zamijeniti političke igrače koji dugo mrcvare čitavo društvo! Ovo ne ide! Ovo s Trojkom, SNSD-om i HDZ-om ne vodi nigdje!

U slučaju da mi dobijemo delegata u Domu naroda, onda je i SNSD fakt koji se može zaobići! Niko više nije siguran da misli da ima apsolutnu kontrolu! Sve su kombinacije moguće!”

Salihović: “Koliko su značajni ovi Lokalni izbori?”

Borenović: “Održat će se pod fer izbornim pravilima! Bit će vrlo specifični i složeni! Dominirat će političke teme!

Važno da opozicija u RS-u ostane! Ovdje će biti vrlo teška politička borba! To će biti utakmica!

Kad se bavimo sami sobom najviše pomažemo Dodiku! Od drveta neki ne vide šumu! Draško nije Dodikov i nikada neće biti! Draško je PDP-ov kandidat koji je dobio podršku da porazi Dodikov režim!”

Cijelo gostovanje Branislava Borenovića pogledajte na videu ispod.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.