Branislav Borenović reagovao na ultimatum Jelene Trivić: “Njene izjave su nas iznenadile, stvara se tužna i mučna slika”

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović reagirao je na televizijski nastup Jelene Trivić prilikom kojeg je dala ultimatum rukovodstvu stranke; ili ona ili Draško Stanivuković.

Kako je Borenović istakao, iznenađeni su saopćavanjem određenih stavova putem medija.

“Najbolje mjesto za to je da se unutar stranke razgovara i da se iznesu određeni stavovi. U narednom periodu periodu ćemo se po tim pitanjima odrediti. Naravno da nije prijatno, za javnost, ljude u PDP-u, birače, građane, simpatizere opozicije.

Pomalo tužna i mučna slika da o tome uopšte pričamo. Stranka će o tome donijeti određene stavove i odluke.

U svakom slučaju ja mislim da je najbolje mjesto za takvo donošenje odluka unutar stranke – rekao je Borenović za portal “Avaza”.

Inače Trivić je sinoć gostovala na televiziji N1.

Stranka, kaže Trivić, sada ima dvije jednostavne opcije.

“Ako ja lažem, neka isključi mene. Ako je istina, neka isključi njega”, rekla je, dodajući da sada od njih to i zvanično traži.

VEZANI TEKST: Zakuhalo se, Jelena Trivić javno poručila: “Stanivuković nas je ucijenio, ako on ostane u PDP-u ja neću”

Ultimatum je, tvrdi, Stanivuković postavio još pred podsnošenje lista u maju kada je u posljednjem trenutku tražio postavljanje svojih ljudi na samo čelo liste.

“Zbog toga što na izbornoj jedinici 6 nije mogao postaviti jednu osobu jer se tome protivi koordinator, rekao je da povlači sve svoje ljude sa liste. Rekla sam uredu. U 12 naveče sam zvala ljude s upitom mogu li popuniti prijavu.

On je svojih pet potom tražio i kod Vukanovića, što nije prošlo. To je bila najstrašnija ucjena koja je rušila i PDP i mene kao kandidata. Predsjednik stranke je tada tražio kompromis, iako ja nisam bila za to”, navela je.

Stoga, tvrdi da je Branislav Borenović indirektno pomagao Stanivukoviću u njegovim ‘simbiozama’, jer ga je jednostavno ‘puštao i tolerisao’.

Ukoliko nakon svega Stanivuković ostane u PDP-u, poručuje kako ona neće ostati.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.