Branislav Borenović se obrušio na Denisa Bećirovića: “Dugo nismo čuli bolji vic od onog jučer…”

“Dugo nismo čuli bolji vic od onog jučer: član Predsjedništva BiH Denis Bećirović priča o miru, toleranciji, pravdi, zajedničkom životu, miroljubivom društvu…, a zapravo se iza te tzv. miroljubive priče krije čovjek koji je karijeru izgradio na nacionalnoj netrpeljivosti”.

Rekao je ovo predsjednik PDP-a Branislav Borenović, komentarišući zaključke koje je jučer Predsjedništvo BiH usvojilo na prijedlog člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića.

Borenović ističe da se ‘Bećirović po svom nastupu uopšte ne razlikuje od onoga kojem se navodno suprotstavlja’.

“Retrogradne politike, kreiranje atmosfere straha, atak na BiH, sve ono o čemu Bećirović priča može se primijeniti direktno i na njega i njegovo djelovanje.

Atak na BiH jeste i prizivanje strane intervencije u Ustavnom sudu BiH, intervencije OHR-a, a posebno je paradoksalno kada to dolazi od onih koji se kunu u suverenu BiH.

Prizivanje intervencije OHR-a je još jedna poveznica sa onim kome se navodno suprotstavlja, jer su upravo intervencijom OHR-a njegovi koalicioni partneri dolazili na vlast.

To su takođe pokazatelji da, dok se navodno svađaju, ova koalicija haosa na nivou BiH se zapravo najbolje može opisao onom da se sličan sličnom raduje”, rekao je Borenović.

Podsjetio je da smo ‘još prije nekoliko mjeseci slušali priče o velikoj harmoniji, napretku, i velikim projektima’.

“Od toga je, očekivano, ostalo samo mrtvo slovo na papiru, a rezultati djelovanja ove ekipe je samo da je samo svima u BiH, i Srbima i Bošnjacima i Hrvatima, iz dana u dan sve gore.

Govorili smo da su prošli sazivi Predsjedništva i Vijeća ministara najgori u historiji, ali ova politička ‘elita’ nas, nažalost, demantuje, te svi zajedno dokazuju da od goreg može i gore.

Ili da preciziram, od goreg očigledno može i Bećirović”, poručio je Borenović.

Inače, Predsjedništvo Bosne i Hercegovine održalo je u utorak, 19. jula, sjednicu na kojoj su članovi Denis Bećirović i Željko Komšić preglasali Željku Cvijanović.

Usvojen je set zaključaka protiv onih koji podrivaju Ustav Bosne i Hercegovine i ruše Daytonski mirovni sporazum, odnosno protiv vlasti iz entiteta RS na čelu s Miloradom Dodikom.

Na usvajanje seta zaključaka reagirao je ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Nenad Nešić koji kaže da su Bećirović i Komšić zloupotrijebili svoj položaj i izjavio da “Komšić i Bećirović zavađaju dva miliona Bošnjaka sa osam miliona Srba”.

“Napadi na mene ne prestaju, ali moja odlučnost da još snažnije i upornije branim državu Bosnu i Hercegovinu je neuporedivo jača.

Nastavljam nepokolebljivo i još snažnije!”, poručio je Denis Bećirović nakon te izjave Nešića.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.