Branislav Borenović žustro odgovorio Miloradu Dodiku: “Sramne su tvrdnje da bi pobjeda opozicije sahranila RS, pokazuju strah od gubitka vlasti”

Događaji Posljednje Vijesti

Stranka Partija demokratskog progresa (PDP), na čijem je čelu Branislav Borenović, poslala je saopćenje za javnost koje se tiče vojne vježbe “Brzi odogovor 21” i Milorada Dodika, koji je, kako se tvrdi, “doveo američke vojnike”.

– U pokušaju da skrene pažnju sa činjenice da će ostati upamćen kao jedini Srbin koji je doveo američke, NATO, vojnike nadomak Banje Luke, Milorad Dodik reciklira stare tvrdnje o neprijateljima iz opozicije, iako on RS gura ka sjeveroatlanskoj alijansi, nepovratno vodi u dužničko ropstvo i produbljuje unutrašnje politike sukobe.

Svjestan je Dodik da je njegovo vrijeme na političkoj sceni isteklo, što potvrđuje i podatak da su on i njegov tim ostali bez ideja kako još jednom da prevare građane te vade iz naftalina izlizane parole o izdajnicima iz opozicije i saradnji sa sarajevskim političarima, s kojima je SNSD u čvrstoj koaliciji na nivou BiH, ali i još očiglednije, u Srebrenici, zbog čega je Dodik najmanje pozvan da govori o zaštiti interesa Republike Srpske – navodi se u saopćenju.

Dodaje se da su Dodikove sramne tvrdnje, “da bi pobjeda opozicije sahranila RS, pokazuju strah od gubitka vlasti, koju je podredio sebi i svojim kumovsko-tajkunskim vezama, zbog čega je on jedini grobar interesa svog naroda”.

– Poput nokautiranog boksera, pokušava da se zadrži u političkom ringu lažima, znajući da će ga narod na izborima poslati u političku penziju. Svjestan je odlazeći Dodik da otkucava i vrijeme do momenta njegovog i procesuiranja njegovih ljudi za stotine afera, uništena javna preduzeća, privredu, prodaju resursa RS, arčenje novca građana, sumnjive poslove plaćenje budžetskim sredstvima, brojni tajkunski kriminal i korupciju… i sve one radnje kojima je oslabio RS. Dodik je pretvara u otužnu političku figuru, kojoj ni mala djeca više ne bi povjerovala da on može da učini bilo šta korisno za građane, koje je u jeku pandemije koronavirusa ostavio bez vakcina, a prethodno sa svojim kumovima i pulenima sahranio zdravstveni sistem – piše u saopćenju.

Istaknuto je da on strah od gubitka vlasti pokušava da prebaci na narod, koji mu je u dva najveća grada u RS već rekao “doviđenja”.

– Politički lažov poput Dodika, sa izlizanim parolama, nije zaslužio ništa više od poruke da on i njegove izjave pripadaju prošlosti i da broji zadnje sate na političkoj sceni i da više neće moći da odlučuje ni o pitanjima u svojoj mjesnoj zajednici.

Od njega će ostati samo ružno sjećanje na čovjeka koji je izigrao povjerenje građana RS, koji su preskupo platili neumjereno zaduživanje i izvlačenje javnog novca u tajkunske džepove – zaključuje se u saopćenju.

Leave your vote