Brojne poznate ličnosti stigle na komemoraciju legendarnom Švabi, Amar Osim došao sa sinom

Komemoracija Ivici Osimu zakazana je za 11 sati u Narodnom pozorištu Sarajevo, a već su stigli brojni posjetioci.

Komemoraciji legendi bosanskohercegovačkog nogometa prisustvovat će brojni sportisti iz bivše Jugoslavije, a prvi put u javnosti nakon očeve smrti se pojavio i Amar Osim koji je stigao sa sinom u Narodno pozorište.

U Narodno pozorište su ušli i Safet Sušić, Dragan Stojković, Vladimir Petković, Dušan Bajević, Srečko Katanec, Refik Šabanadžović, Radmilo Mihajlović, Blaž Slišković, Muhamed Konjić, Faruk Hadžibegić, Tomislav Ivković, Nijaz Merdanović, Mirsad Fazlagić, Husref Musemić, Mišo Smajlović, Nikola Nikić, Zdenko Jelić, Mehmed Baždarević, Mehmed Janjoš, Predrag Pašić…

Također su stigli i Dino Merlin, Fadil Novalić, Kemal Kozarić, Vico Zeljković i brojni drugi gosti.

“Osim je bio veoma inteligentan čovjek, čovjek velikog srca, čovjek koji je ostavio dubok trag u našem nogometu. Njegove trenerske kvalitete i uloga selektora je svima poznata. Ostavio je dubok trag u bivšoj zemlji i to svi znamo da poštujemo i cijenimo.

Meni će ostati zaista u jednoj prelijepoj uspomeni. Sjetite se samo slike na Mundijalu protiv Italije kada sam postigao prvi gol protiv Italije, ja sam otrčao prema klupi i zagrlio ga onako iskreno, a i on mene. Ta slika dovoljno govori o našem odnosu”, poručio je Dragan Stojković Piksi.

“Osim je ostavio dubok trag u nogometu na prostorima bivše Jugoslavije. Bio je poliglota, vrlo inteligentan i šarmantan, prihvaćen od masa.

Ono što je bitno da se svugdje širom Jugoslavije osjećao kao kod kuće. Bio je narodski čovjek, a njegove trenerske kvalitete svi znamo, on je bio preteča modernog nogometa.

Imao je veliko nogometno znanje i itekako ga je znao prenijeti na teren. Pamtit ću ga kao dobrog čovjeka i nekog od koga se moglo mnogo naučiti”, rekao je Vladimir Petković prije ulaska u Narodno pozorište.

Sahrana Ivice Osima će biti obavljena u 14 sati na Gradskom groblju Bare u Sarajevu – javlja Klix.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.