Bruka i sramota u Banja Luci, evo kako je Sarajevo oštećeno protiv Borca

Fudbaleri Borca i Sarajeva su u zaostalom susretu drugog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine remizirali, a konačan rezultat je bio 1:1. Tako je Bordo tim prekinuo veliki niz Borca koji je zabilježio osam uzastopnih pobjeda, no Sarajevo ipak nije uspjelo doći do trijumfa koji bi ih odveo na drugo mjesto na tabeli. Kraj meča je obilježila bruka u režiji sudaca.

Prvi pokušaj na utakmici smo zabilježili u osmoj minuti susreta kada je udarac Srđana Grahovca iz slobodnjaka otišao preko gola da bi u 16. minuti Jokić napravio veliku grešku nakon čega je lopta došla do Renana čiji udarac je izblokirao Čelić.

Već u sljedećem napadu je Borac ponovo zaprijetio. Hrelja je dodao do Nišića koji je uposlio Grahovca, ovaj ubacio loptu u kazneni prostor gdje kasni Lukić te propada dobra šansa za domaće – javlja Klix.ba.

U 26. minuti susreta velika prilika za domaće. Kvržić je fantastičnim dodavanjem uposlio Lukića koji je “ostavio” loptu za Nišića čiji udarac je na putu ka golu zaustavila odbrana Sarajeva.

Tri minute kasnije Čavić je majstorskim driblinzima nanizao nekoliko nogometaša gostiju, ali je njegov udarac završio preko gola Muhameda Šahinovića te je ostalo 0:0.

Na sljedeće uzbuđenje smo čekali do 34. minute susreta kada je udarac Jovana Nišića otišao preko gola Sarajeva da bi minutu kasnije Terzić pokušao centrirati sa lijeve strane, ali je lopta završila na mreži Šahinovića.

Čelić je u 36. minuti susreta šutirao nakon centaršuta Terzića, no i njegov udarac nije ugrozio golmana Bordo tima što je bilo posljednje uzbuđenje u prvom dijelu.

Sarajevo je krenulo ofanzivnije u drugo poluvrijeme pa je u 49. minuti imalo polupriliku preko Ziljkića koji je ubacio sa lijeve strane, a njegov pokušaj izblokirao Čelić nakon čega je lopta zamalo završila iza leđa Mijatovića koji je odlično reagovao i izbacio loptu u korner.

Poslije kornera kojeg je izveo Ziljkić, Renan je prebacio loptu na drugu stranu za Julardžiju koji je šutirao pored gola.

Igrala se 59. minuta susreta kada je Renan bio u gol šansi, a sudija Mateo Musa je uvažio sugestiju pomoćnika koji je pokazao nedozvoljenu poziciju i prekinuo obećavajuću akciju Sarajeva da bi gosti do vodstva stigli u 68. minuti susreta.

Borac je imao korner nakon kojeg je ostala velika praznina u odbrani domaćih što su iskoristili nogometaši Sarajeva i došli u vodstvo.

Anđušić je sjajno uposlio Hasića koji je pogodio kroz noge Mijatovića i tako doveo Sarajevo u vodstvo u Banjoj Luci. U 75. minuti novi odličan pokušaj Hasića, no golman Borca je zaustavio njegov udarac da bi deset minuta kasnije Renan bio u odličnoj situaciji, ali je njegov udarac zaustavio Mijatović.

Borac je ozbiljno zaprijetio u 85. minuti susreta. Herrera je ubacio sa lijeve strane, a Makarićev udarac otišao pored gola.

Makarić je ponovo zaprijetio u 94. minuti susreta nakon centaršuta sa desne strane, ali je Trako sa gol linije reagovao i spasio Sarajevo da bi u nastavku akcije Cortesov udarac zaustavio Šahinović, a na odbijenu loptu je natrčao Kvržić i pogodio za izjednačenje rezultata.

Nakon ponovljenog televizijskog snimka bilo je jasno da se Kvržić nalazio u ofsajdu te da je pogodak neregularan.

U trenutku udarca Cortesa, Kvržić je jasno bio u nedozvoljenoj poziciji što pokazuje i naslovna fotografija u tekstu.

Do kraja je ostalo 1:1 te je susret okončan podjelom bodova. Sarajevo je sada trećeplasirano na tabeli sa 20 osvojenih bodova dok je Borac i dalje prvi sa pet bodova više.

Rezultat i strijelci:

Borac – Sarajevo 1:1 (Kvržić 94’; Hasić 68’)

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.