in , ,

Bruka i sramota u fudbalskoj reprezentaciji BiH, otac Asmira Begovića žestoko napao selektora Ivayla Peteva

Iako se sam golman nije oglasio nakon objave spiska, njegov otac Amir Begović je imao šta reći, odnosno napisati

Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Ivalyo Petev objavio je spisak fudbalera na koje će računati za početak kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. godine, kao i za prijateljski susret sa Kostarikom i tako je izazvao pravu buru u javnosti.

Naime, bugarski trener je pozive uputio na adresu 25 fudbalera, a uglavnom je riječ o fudbalerima koji su i ranije pozivani u nacionalni tim. Iapk, mnogi navijači ne kriju nezadovoljstvo.

Jedini novajlija na spisku je Nikola Vasilj, golman ukrajinske Zorye.

Mnoge ljubitelje fudbala i navijače reprezentacije naše zemlje iznenadilo je da se na spisku nije našao golman Bournemoutha Asmir Begović, koji je u dosadašnjem dijelu engleskog Championshipa 13 puta sačuvao svoju mrežu netaknutom.

Iako se sam golman nije oglasio nakon objave spiska, njegov otac Amir Begović je imao šta reći, odnosno napisati.

– Asmir može putovati, pričate gluposti, ali ovdje je kolateralna šteta Vrančić i njega mi je žao. Nije ga zvao samo zato što bi ga pitali šta je Asmirom. Šteta, momak igra odlično, u odličnoj ligi – napisao je Begović stariji u jednom od komenatara na Facebooku, te žestoko kritikovao selektora zbog činjenice da nije pozvao prvog golmana Sarajeva Vladana Kovačevića.

Skandalozna Stanivukovićeva drugarica Jelena Trivić provocira: “Za mene su očevi nacije stvarali RS, Dodika ne priznajem kao takvog”

Predsjedavajući Zoran Tegeltija smijenio ministra u Vijeću ministara BiH: Donesena odluka o razrješenju dužnosti Miloša Lučića