Brutalno spuštanje na zemlju, Vojin Mijatović očitao “bukvicu” amasadorici Bosne i Hercegovine u Grčkoj: “Treba živjeti sa spoznajom da niste spremni biti čovjek!”

Potpredsjednik SDP-a Vojin Mijatović u novoj objavi na društvenim mrežama pod naslovom “Par riječi uvaženoj ambasadorici BiH u Grčkoj Milici Ristović Krstić”.

Očitao joj je lekciju. U nastavku je prenosimo u cijelosti.

“PAR REČI UVAŽENOJ AMBASADORICI BIH U GRČKOJ MILICI RISTOVIĆ KRSTIĆ

Uvažena Ambasadorice,

Ni na koji način ne želim ulaziti u odnose unutar Ministarstva inostranih poslova BiH, ali vaša odluka da odbijete spuštanje na polja koplja državne zastave uoči 11. jula predstavlja vašu ličnu sramotu.

Vi ste majka dvoje dece, ja jedne kćerke i potpuno je nebitno da li se vi i ja slažemo oko politika, suština je šta ostavljamo njima.

Ni vi, ni ja nismo krivi za rat bili smo deca, ali naša dece ne smeju živeti u mržnji i laži.

Genocid koji je počinjen u Srebrenici je definisan presudama međunarodnog suda u Hagu i nije stvar vaše ili moje percepcije već poštivanja međunarodnog prava, a ono najvažnije žrtava genocida u Srebrenici.

Vi niste “srpski” ambasador kao što pišete već ambasador nezavisne države Bosne i Hercegovine, jer kao ”srpski” ambasador nikada u Atini ne bi dobili agreman.

Političke agnende danas kao što pišete nemaju nikakve veze sa počinjenim genocidom u Srebrenici, 27 godina nakon rata je vreme da pokažemo da je izrasla nova politička generacija koja je spremna da jedan deo našeg naroda povede kroz katarzu, a drugi deo izvadi iz ptsp-a.

Bošnjački i Srpski narod su neodvojiva celina koja će uprkos svemu pobediti politike koje zastupate.

Vi niste svojom odlukom nikakav heroj, vi niste pobedili niti uvredili bilo koga, ali ste propustili priliku da budete deo generacije koja će doneti mir i razvoj našoj zemlji.

Žao mi je , treba živeti sa spoznajom da niste spremni biti čovek!

S poštovanjem,

Vojin Mijatović

potpredsednik SDP BiH”.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.