BUJICE I GRMLJAVINE Veliko nevrijeme zabilježeno je u bh. susjedstvu

Nevrijeme je zahvatilo stanovnike Visa, Korčule, Pelješca i doline Neretve, no vrhunac toplinskog vala i dalje se očekuje drugom polovicom sedmice.

U Pločama je pala čak 41 litra kiše po kvadratnom metru

Početak sedmice popratilo je najavljeno nevrijeme na krajnjem jugu Hrvatske, što su posebno osjetili i stanovnici Komiže na Visu.

Prije samo par dana zahvatile su ih vellike poplave, a čitatelj portalu 24sata.hr šalje nove prizore s otoka od utorka ujutro.

– Ponovno potop u Komiži. Cijela ulica je kao rijeka, a ovo je najšira ulica u Komiži u starom gradu, dr. Ante Starčevića.

Mogu zamisliti kako je dolje na rivi – komentirao je čitatelj uz snimke koje je poslao.

– Često sam ljeti tu, ali ne pamtim kad je bilo ovako. Sjećam se da je 2019. pala svega dva puta kiša u Komiži, mislim da je danas i u subotu na Visu palo više kiše nego u zadnje dvije godine – dodaje čitatelj.

Dalmacija danas piše kako je grmljavina jutros probudila i stanovnike Korčule, Pelješca i Doline Neretve, a u Pločama je palo čak 41 litra kiše po kvadratnom metru, zbog čega su na ulicama nastale brojne bujice, što je snimio njihov čitatelj.

Premda je kiša donijela kratkotrajno osvježenje, ona neće ugroziti novi toplinski val, čiji se vrhunac u Dalmaciji očekuje u četvrtak.

Tada možemo očekivati 37 stupnjeva Celzijevih, a u Slavoniji i do 40 – javljaju 24sata.hr.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.