Burek iz BiH u popularnoj američkoj seriji “The Blacklist”

U jednoj epizodi popularne američke kriminalističke serije “The Blacklist” spominje se glavni grad naše zemlje, ali i tradicionalno bosansko jelo burek.

Naime, u jednoj sceni serije “The Blacklist” vidljivo je kako glavni lik stavlja u tanjir hranu, govoreći kako jede pitu od krompira i mesa. Recept koji je Dembe donio iz Sarajeva.

Tradicionalno bosansko jelo poznato je širom svijeta, a karakteristično je da se samo u našoj zemlji pita od mesa naziva burek.

“The Blacklist” je američka kriminalistička serija koja je premijerno prikazana na NBC-u 23. septembra 2013. godine, a režirao ju je Joe Carnahan.

U seriji glume James Spader, Diego Klattenhoff, Ryan Eggold i Harry Lennix. Izvršni producenti serije su Bokenkamp, ​​John Eisendrath i John Davis za Sony Pictures Television, Universal Television i Davis Entertainment.

https://www.facebook.com/watch/?ref=external&v=454307192594314

Priča prati Raymonda Red Reddingtona bivšeg visokog dužnosnika američke mornarice koji je postao kriminalac, a koji se predao FBI-u nakon skoro deset godina bjekstva.
FBI-u je kazao kako ima spisak kriminalaca, koji je pravio godinama, i kako je voljan da razgovara o njihovim postupcima u zamjenu za imunitet. U svojim zahtjevima on traži da radi s novom agenticom Elizabeth Keen koju glumi Megan Boone.

Svaka sezona je dobila pozitivne kritike, a mnogi kritičari posebno hvale Spaderove performanse. NBC je 20. februara 2020. godine počeo snimanje osme sezone, koja je premijerno prikazana 13. novembra 2020. Također, 26. januara 2021. potvrđeno je da će serija imati i devetu sezonu.

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.