Burna reakcija iz Demokratske fronte je pristigla, upućuju jako teške optužbe: “Predstavnici Osmorke na pladnju su predali budžet Federacije BiH HDZ-u”

“U znak zahvalnosti za dodjelu nekoliko fotelja Osmorci i uvođenje u potencijalnu vlast, predstavnici Osmorke na pladnju su predali budžet Federacije BiH Hrvatskoj demokratskoj zajednici (HDZ-u)”, naveli su danas iz Demokratske Fronte.

“U prilogu tome govori činjenica da će novcima svih građana Federacije BiH većinom raspolagati zavodi, uprave, agencije i druga javna preduzeća koja su u potpunosti pod kontrolom HDZ-a.

Zabrinjava i činjenica da su milioni maraka iz budžeta Federacije BiH namijenjeni za edukaciju policijskih službenika i policajaca ZHK-a, dok se istovremeno Federalna uprava policije suočava sa poteškoćama, uz ostalo i u vidu nedostatka osnovne opreme za rad”, dodaju iz DF-a.

“Dodatna činjenica da je Vlada Federacije BiH prihvatila amandmane HDZ-a, potvrđuje naše navode.

Osmorka kroz udovoljavanje HDZ-u, iz budžeta Federacije BiH ispunjava njihove lokalne želje. Nerijetko upravo onih koji rade protiv Federacije BiH i države Bosne i Hercegovine”, zaključuju iz DF-a.

Parlament FBiH je razmotrio Budžet, uloženo je oko 50 amandmana, Vlada FBiH se još nije zvanično izjasnila.

Sjednica Predstavničkog doma PFBiH koja je počela jučer, nastavljena je danas.

Iz SDA optužuju novu parlamentarnu većinu u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine da su oskrnavili budžet FBiH, te da je to sistemski iskoristio HDZ BiH.

“Svjedočili smo brutalnom skrnavljenju budzeta, trgovini, gdje je HDZ sa Osmorkom prekrojio budžet”, rekao je Fahrudin Skopljak iz SDA.

On je dodao da je budžet trebalo usvojiti onako kako ga je Vlada FBiH u tehničkom mandatu predložila.

“HDZ je ovo maestralno uradio, HDZ sistemski strukturalno reda stvari, dok se Osmorka zadovoljava mrvicama. HDZ traži 7 miliona za Sveučilišnu bolnicu u Mostaru, dok Osmorka ima 500 hiljada za operacionu salu u Tuzli”, rekao je Skopljak.

On tvrdi da stavke sa kojih je uziman novac utiču na sigurnost i privredni ambijent Federacije BiH.

“Vlada je odbila sve amandmane, vidjećemo kako će se danas Parlament FBiH izjasniti”, rekao je.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.