Burno u NSRS, Nebojša Vukanović opet pravio pometnju…

U Banja Luci počela je konstituirajuća sjednica Narodne skupštine Republike Srpske, a poslanik Nebojša Vukanović je ponovo pravio pometnju, dobacivao, vikao te pokazivao transparent.

Ua! Ua – povikivao je Vukanović sa svog mjesta nakon što je Radulović pročitala Arnautovićevo ime.

Tokom predlaganja dnevnog reda, poslanik Nebojša Vukanović iz skupštinskih klupa vikao je “je li vam sad valja Suad (Arnautović)” i “vrati nam pokradene glasove”.

Također, Vukanović je držao transparent na kojem je pisalo “Uzurpator nikad sit, k'o braća su on i Šmit”, nakon čega ga je obezbjeđenje pokušalo izvesti iz sale.

Inače, Vukanović je dio opozicionih snaga u Republici Srpskoj koje tvrde da su protekli Opći izbori u Bosni i Hercegovini obilježeni neregularnostima i krađom glasova.

Opozicija iz RS-a, predvođena Jelenom Trivić, Branislavom Borenovićem, Mirkom Šarovićem i Nebojšom Vukanovićem, predala je sredinom oktobra Tužilaštvu BiH krivičnu prijavu protiv stotinu osoba zbog izbornih krađa.

Inače, konstitutivna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske, (NSRS) novog, jedanaestog saziva, zakazana je za danas u Banjaluci.

Kako je rečeno prošle sedmice nakon sastanka predstavnika vladajuće koalicije u RS-u, dogovoreno je da predsjednik NSRS bude iz Ujedinjene Srpske, te da je kandidat za tu poziciju Nenad Stevandić.

Na konstitutivnoj sjednici NSRS zakletvu bi trebali položiti novoizabrani poslanici, te predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović i novoizabrani potpredsjednici Republike Srpske Davor Pranjić i Ćamil Duraković.

Upozorenje MUP-a RS

Policijska uprava Banjaluka povodom svečane primopredaje dužnosti Predsjednika Republike Srpske, 15. novembra u Banjaluci preduzima pojačane mjere bezbjednosti u cilju održavanja povoljnog stanja bezbjednosti. Građani koji budu željeli da prate ovaj događaj ispred Palate Republike savjetuje da poštuju naredbe policijskih službenika na terenu, te da sa sobom ne nose pirotehnička sredstva i druge opasne predmete.

Savjet građanima je da zbog lakšeg kretanja i izbjegavanja stvaranja gužvi, sa sobom ne nose ruksake i torbe, te da svakako uz sebe imaju neki identifikacioni dokument.

Predstavnike medijskih kuća, druge subjekte, kao i građane podsjećamo da je u cilju bezbjednosti učesnika skupa, 15. novembra na području grada Banjaluke zabranjena upotreba dronova.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.