Burno u Srbiji, Ana Brnabić vikala u Skupštini: Možete da radite šta hoćete, nikada nećemo odustati

U Skupštini Srbije nastala je blokada i potpuni haos nakon što su opozicioni poslanici ustali sa poslaničkih klupa. Tokom obraćanja premijerka Ane Brnabić je u jednom trenutku počela da viče zbog cijele buke: “Možete raditi šta god hoćete, mi nikada nećemo odustati”, kazala je dok salom odjekuju sirene, pištaljke, bubnjevi…

“Ajde glasnije vi, a mi ćemo jače da se borimo jer ako vi pobedite, nema plata i nema penzija, nema puteva… I sve će biti onako kako je bilo dok ste vi bili na vlasti.

Mi to nikada nećemo dozvoliti, nikada se nećemo povući. Borićemo se svaki minut, svaki sat, svaki dan za bolju i uspešniju Srbiju”, navela je Brnabić nadjačavajući se s bukom.

Iste riječi ponovio je i predsjedavajući Orlić. Navodi imena poslanika koji protestuju optužujući ih da “ne daju povećanje penzija penzionrima” i ” da majke dobiju naknadu za svoju djecu”. Također, kazao je kako su našli uzor u “Aljbinu Kurtiju”.

“To je vaše lice i vaša slika svih vas koji to radite, vaša bruka i sramota, mislite Skupštinu da pretvorite u buvlju pijacu”, rekao je Orlić.

Poslanica Marinika Tepić ponovila je da traže od Orlića da se izjasni do kraja postavljanja pitanja “bar za one izbore koji su u njihovoj nadležnosti”.

“Pokušavate da ispinujete da smo mi ti koji želimo da sprečimo majke i penzionere da dobiju novac, ne vi ste ti.

Pokušavate da se ponašate kao da se ništa nije dogodilo, finansijskim pokušajima, zataškavanjem krize, pokušavate da stvorite sliku da je sve u redu, a ništa nije u redu”, rekla je ona.

Pitala je i predsjednicu vlade šta se dogodilo sa nalogom od 4. maja da izrade izmene zakona kojima bi se zabranili sadržaji nasilja, promocije nasilja na televizijama, internetu, društvenim mrežama, portalima i koji loše utiču na maloljetnike.

“Prošla su četiri meseca, gde su te izmene? Ne, nego Željko Mitrović s početkom školske godine počinje novi rijaliti”, kaže ona – prenosi N1.

Ona je rekla da je osumnjičeni za ubistvo u Mladenovcu pred sudom rekao da “su mu se mještani Malog Orašja i Dubone podsmjevali zato što se družio sa javnim ličnostima iz Zadruge, da su mu se rugali jer je vozio dobar auto, motor i družio se i sa drugim poznatim ličnostima iz rijalitija, to piše u izjavi pred sudom.

A onda, kako kaže, je osjetio bijes i uzeo oružje i ubio silne mlade i djecu, nije mogla policija da ga nađe do jutra, da se nije sam predao.

E to su posljedice vaših fabrika zla, zbog toga nemojte predsjedniče Skupštine još da menjate teze i okrivljujete nas”, kaže ona.

Rekla je da oni “brane Skupštinu od pravnog nasilja”.

Orlić ih je izvrijeđao kazavši da su “siledžije” i “nasilnici”: “Bruko jedna ljudska.”

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.