Burno u Srbiji, Tepić odgovorila Vučiću nakon što ju je proglasio državnim neprijateljem: “Jednom zločinac, uvijek zločinac!

Posljednje Vijesti

“Vučić nastavlja da sije zlu krv među ljudima”, napisala je potpredsjednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić nakon što ju je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić proglasio državnim neprijateljem.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je danas na pitanje novinarke N1 kako komentariše širenje nacionalne mržnje na televiziji sa nacionalnom frekvencijom na kojoj je potpredsednica SSP Marinika Tepić prozivana kao rumunski neprijatelj i da li je to za njega legitiman način političke borbe, rekao da osuđuje svakog ko vrijeđa na nacionalnoj osnovi.

U nastavku rečenice je zatim izjavio da ne postoji stvar koju Tepić nije uradila protiv države, i time je proglasio državnim neprijateljem.

Nakon toga reagovala je potpredsjednica SSP Marinika Tepić objavom na tviteru.

„Vučić nastavlja da sije zlu krv među ljudima. Proglašava me državnim neprijateljem nakon udruživanja opozicije, ali i moje roditelje.

Svog reditelja Bokana i jutros poslao na Pink. Tužilac spava, ali ja neću! A “100 za jednog” šaljemo u historiju! Jednom zločinac – uvijek zločinac!“, napisala je potpredsjednica SSP Marinika Tepić.

Reditelj Dragoslav Bokan u izjavi za TV Pink je, komentarišući blokade puteva širom Srbije u subotu, vrijeđao potpredsjednicu Stranke slobode i pravde Mariniku Tepić na nacionalnoj osnovi.

Leave your vote

-27 points
Upvote Downvote