Burno u Srbiji, Vučić žestoko odgovorio: Bez države ne bi postojali, znate li kako plaćaju porez?

Burno je u susjednoj Srbiji nakon finala košarkaškog Kupa Radivoja Koraća, u kojem je Crvena zvezda savladala Partizan rezultatom 85:79. Nakon utakmice je legendarni trener Partizana Željko Obradović pozvao čelnike svog Partizana da izađu u javnost i kažu koliko novca dobijaju od države jer su ga pogodile priče o tome da je njegov klub državni projekat. O Obradovićevom nastupu je govorio čak i predsjednik države Aleksandar Vučić, koji je isti nazvao “odvratnim napadom na državu”.

“Apelujem na ljude iz kluba da izađu u javnost i navedu tačno, crno na bijelo, ko je koliko dobio, pa da se vidi kako smo to mi državni projekat i kako sam to ja državni projekat“, pričao je Obradović nakon utakmice vidno uznemiren zbog optužbi na račun KK Partizan.

Poručio je da je to da je Partizan državni projekat “najveća laž ikada izgovorena”, a bio je nezadovoljan i radom sudijske trojke na utakmici.

Vučić je gostovao u Jutarnjem programu na TV Prva i odgovorio je Obradoviću.

“Kad postignete uspjeh, morate da kažete da je uprkos državi. Takve su i naše navijačke pjesme. Ništa ne bi bilo od Zvezde i Partizana da nema države. Možda jedan, ali možda nijedan klub u Evropi nema podršku kao Zvezda i Partizan“, odgovorio je Vučić i potom potvrdio da ovim klubovima država osigurava i milionska sponzorstva stranih, ali i domaćih srbijanskih kompanija.

Uz to je i objasnio kako KK Partizan i KK Crvena zvezda plaćaju porez. Kako je rekao, država im da novac za tu svrhu, a klubovi ga uplate nazad na račun Srbije.

“Kada kažem od države, mislim o direktnom novcu, preko KSS, grada Beograda, preko Srbije, preko Telekoma, Nisa… Tako ni Zijin ni Gazprom nisu došli jer ih je zvao neko iz Zvezde i Partizana, nego ih je zvala država. Plaćamo enormne sume novca. Dobijaju tri puta jeftinije halu Arena nego što je tržišna.

Na to dodajte otplate, porez, pa privatnike kojima kažemo da podrže klub za koji i ne navijaju. Kako se plati porez? Mi im damo pare, oni uplate. To neće da kažu narodu”, rekao je Vučić u odgovoru na Obradovićeve izjave.

Potom je otkrio i da Partizan ne bi igrao evropsku utakmicu u nogometu osam godina da nije bilo države Srbije.

“E pošto ste tražili, sad ćete da dobijete. Svi zajedno. Znate li da Partizan ne bi igrao evropsku utakmicu osam godina u nogometu da nije države. Pošteni su, pa kažu to. Potpuno bi propao klub, svaki put smo plaćali licencu, sedam ili osam, nemojte me držati za riječ. Zvezdi nismo platili 2014. godine i nisu igrali, poslije toga smo im platili četiri-pet puta. Što to ne kažete ljudima?

Hoćete da vam ja objasnim zašto? Zato što nemamo uređene odnose i privatne klubove i nemam snage za to i moram zato da trpim uvrede. Ne mogu da kažu da nas je pobijedio onaj drugi, čestitamo sportski, ponekad su krive sudije, ali i to je u podtekstu da je neko drugi kriv.

Njima ne mogu ništa ni sudije nego mora neko drugi da naredi”, rekao je Vučić i istakao da Zvezda i Partizan ne bi postojali bez države.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.