Cijene nisu enormne: Evo koliko košta iznajmljivanje vila s bazenima u Hercegovini

Ljeto je stiglo tek prije nekoliko dana, a mnogi građani Bosne i Hercegovine maštaju o bijegu od sumorne svakodnevnice.

Za one kojima se ne bliži godišnji odmor, jedna od realnijih opcija je vikend putovanje.

Posljednjih godina, sve češći izbor su vikendice sa bazenima i to u Hercegovini – koje mogu ponuditi potpuni ugođaj, ne samo za dvije osobe, već i za cijelo društvo ili porodicu.

Redakcija portala Radiosarajevo.ba je istražila cijene u ovim vikendicama i kakve uslov nude – te da li su zaista dobar izbor za vikend putovanje.

Istražujući, pronašli smo i jako jeftine opcije. Tako je u jednoj veoma pristojnoj hercegovačkoj vili, za noć za dvije osobe potrebno izdvojiti svega 70 KM.

Jedini izuzetak je taj što bazen dijelite a drugim gostima ovog smještaja.

Ukoliko, pak, želite sami uživati u kupanju, jedan od motela u Blagaju nudi vikend cijenu od 115 KM. Taj iznos, pored bazena, uključuje i doručak.

U blizini Mostara, samo na jednoj drugoj lokaciji, nalazi se smještaj koji nudi sobu za dvoje i bazen. Sve to košta tek 59 KM, što je, realno, jako povoljna cijena.

Postoje i ponude za porodice ili društva – što su sigurno isplative opcije, budući da vile nude cijenu od oko 200 KM za cijelu kuću i bazen na korištenje za dane vikenda.

Tu su i one nešto skuplje opcije, koje nude bolji smještaj i uslove. Cijela vila u Mostaru, uz privatni bazen i okolinu, košta oko 350 KM.

Zanimljivo da duplo više košta vila u susjednom Čitluku, uz iste uslove, tačnije nešto manje od 700 KM za dva dana vikenda.

Sigurno da će još većoj popularnosti ovih vila doprinijeti i izgradnja brze ceste Neum – Stolac, ali i brzi voz koji od nedavno vozi na relaciji Sarajevo-Ploče.

More ili vila sa bazenom pod vrelim hercegovačkim suncem – odluka je na vama

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.