CIRKUS U BiH! TRI TIMA ODUSTALA – ŠAMPION PROGLAŠEN: Titula dodjeljena bez sekunde košarke!

Skandal kakav košarka na ovim prostorima ne pamti! Bosna i Hercegovina je dobila šampiona, iako ni minut plej-ofa nije odigran. Tri tima su odbila da učestvuju, pa je pehar dodeljen jedinom koji se pojavio…

Ni Borac ni Spars, a potom ni branilac titule u BiH, aleksandrovačka Igokea, nisu se pojavili na završnom turniru prvenstva BiH u dvorani Pecara – pa je trofej dodeljen domaćinu, Širokom!

Ovog vikenda je trebalo da bude odigran final four prvenstva BiH, koji bi odlučio o novom šampionu, ali i putnicima u ABA 2 ligu.

Ipak, ova košarkaška smotra je propala jer se u Hercegovini prvo nisu pojavili igrači banjalučkog Borca i sarajevskog Sparsa, a potom se, u zakazano vrijeme, na parketu nisu pojavili ni “Igosi” sa trenerom Bajićem, pa je titula završila u rukama domaćih košarkaša.

Podsjetimo, propozicije takmičenja u Ligi BiH mjenjane su nekoliko puta, bez obzira da li je riječ o borbi za opstanak ili titulu. Planirano je da iz lige ispadnu tri tima, ali je potom u pola sezone donesena odluka da će se u niži rang preseliti samo posljednjeplasirani tim, piše Mondo.

Kad je u pitanju završnica, prvo je planiran klasični plaj-of od četiri ekipe kakav se igrao i do sada, pa zatim finalni turnir. Od tog formata na kraju nije bilo ništa…

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.