in

Cirkus u Sarajevu: Elmedin Konaković dao nadimak Bakiru Izetbegoviću

Elmedin Konaković, predsjednik Naroda i pravde o lideru SDA Bakiru Izetbegoviću i drugim temama

Elmedin Konaković, predsjednik Naroda i pravde, rekao je da mu je začuđujuće to što svaki put kada Milorad Dodik, lider SNSD-a i predsjedavajući Predsjedništva BiH, ogoli svoje strane nacionalizma, radikalizma i fašizma – “uskoči” Bakir Izetbegović, lider SDA, i niveliše to sve da se skrene pažnja.

On je u Danu uživo na N1 rekao da su posljednje izjave lidera SNSD-a i SDA zapravo samo skretanje pažnje sa suštinskih pitanja.

“Tako mislim. Začuđujuće je kako Izetbegović, kada Dodik ogoli svoje strane nacionalizma, radikalizma i fašizma, Izetbegović uskoči i niveliše, da se skrene pažnja. Dodikove izjave i njegove kćerke su zastrašujuće, pa i Majkić za brojem 112. Uskočio je Izetbegović sa pojasem za spašavanje Milorada Dodika”, kazao je Konaković.

Da li je izjava Bakira Izetbegovića, da su Srbi loš narod, rečena namjerno ili nespretno?

“Bakir Izetbegović ima pokoju rečenicu viška, djelo viška, potpis viška. Mi ga zovemo umorni vozač. Poznajem ga, vodio je ekipu koja se na Kazanima poklonila nevinim žrtvama Srbima, ima on tu stranu koja nije kao Dodikova. Postavljamo pitanje – zašto izjavama radi to što radi?”, naveo je Konaković.

Predsjednik Naroda i pravde je kazao i da je Dodik dosta drugačiji iza kamere. Ipak, posljednje izjave su proizvele jednu stvar.

“Ne priča se o ikoni, respiratorima, zamaglili su bitne teme nacionalizmom. Ljudi su vidjeli šta se radi”, rekao je Konaković.

Odgovorio je ponovo i na optužbe Semira Efendića (SDA), aktulenog načelnika Općine Novi Grad Sarajevo, o navodnim olovkama sa kamerama.

“Da sam davao upute – rekao bih glasajte i pokažite. Ja ne naređujem, nismo to radili. To je loš spin koji je trajao dan”, poručio je Konaković.

Govorio je i o nabavci vakcina.

“Vakcine da se plaćaju onoliko koliko koštaju. U toku je analiza mogućnosti da kanton to uradi. Marjanović i ja lično smo pokušali otvoriti prostor. Vakcina nije pitanje samo zdravlja, nego i ekonomije. Ako ne bude vakcine – nema turizma. A ovo što se radi je za krivične prijave, ovo potvrđuje ono što mi govorimo. Veći problem sada je naći dovoljno količina. Deficit je. Mi smo spremi sutra sjesti, imenovati komisiju da se proces završi. On je nužda. Vlast je pala na najvažnijem ispitu do sada”, izjavio je Konaković.

Poruka iz Hrvatske o Bidenu zatresla javnost: “Govorilo se o ukidanju entiteta i razvoju građanske BiH”

Imala je samo 57 godina: Umrla Rialda Kadrić, Marija iz “Žikine dinastije”