Član Predsjedništva BiH Denis Bećirović direktno u sami centar: “Zašto se predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić javno ne ogradi?”

Prozivka za predsjednika Srbije iz Predsjedništva Bosne i Hercegovine. Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović, oglasio se nakon današnjeg secesionističkog govora Milorada Dodika, predsjednika Republike Srpske, u Donjoj Gradini.

„Javno priznanje Milorada Dodika da radi na provođenju velikosrpskog projekta ne treba ignorirati.

On je u današnjem govoru javno priznao i objavio ključne antidejtonske projektne zadatke koje su mnogi u međunarodnoj zajednici i unutar Bosne i Hercegovine godinama potcjenjivali:

Da zločinački projekat velike Srbije, koji je 1990-ih doveo do agresije na susjedne države i do genocida nad Bošnjacima, nije mrtav.

Da postoji osmišljen velikodržavni plan koji se provodi s ciljem „proglašenja RS državom i ujedinjenja sa Srbijom“.

Da predsjednik bh. entiteta RS Milorad Dodika javno radi na razbijanju punopravne članice Ujedinjenih nacija – države Bosne i Hercegovine, i rušenju mirovnog procesa”, naveo je Bećirović.

Ističe da “današnje Dodikovo javno priznanje da je na ponovo na sceni reinkarnacija zločinačkog velikosrpskog projekta neminovno traži i javne odgovore na pitanja:

“Zašto se predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić javno ne ogradi od zločinačkog projekta usmjerenog protiv nezavisnosti, suvereniteta i teritorijalnog integriteta države Bosne i Hercegovine?

Zašto Dodik poslije svakog dolaska iz Beograda intenzivira rušenje temljenih principa međunarodnog i nacionalnog prava?

Zašto ključne države Evropske unije promptno i konkretno ne djeluju? Zašto se EU ne priključi politici Sjednjenih Američkih Država i Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske u sankcioniranju politike ugrožavanja mira i stabilnosti u jugoistočnoj Evropi?”

“Javno pozivam sve bosanskohercegovačke političke aktere da prestanu ignorirati prijetnje rušenjem mirovnog procesa i države Bosne i Hercegovine.

Politika šutnje i nezamjeranja je i ohrabrila Dodika.

Također, tražim i hitno djelovanje pravosuđa.

Gospodo iz Tužilaštva BiH, ili počnite raditi ono za šta ste plaćeni ili podnesite ostavke.

ČITAJTE I OVO:

Pisac iz Srbije Stefan Simić ima poruku: “Gledam kako ljudi slave što je Đoković bio u Banja Luci, a ja sam tužan…”

Vrijeme je za ljude koji će odgovorno provoditi svoje zakonske obaveze”, kazao je Bećirović.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.