Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović: “Spas za sve građane naše zemlje je okretanje ekonomiji, podizanje životnog standarda i afirmacija uspješnih privrednih kolektiva”

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović posjetio je danas Gradsku upravu Zenica gdje je s gradonačelnikom Fuadom Kasumovićem i njegovim saradnicima te premijerkom Zeničko-dobojskog kantona Amrom Mehmedić razgovarao o tome kako državni nivo može pomoći nižim nivoima vlasti.

-Razgovarali o projektima i načinu kako da viši nivoi vlasti pomognu Zenici i Zeničko-dobojskom kantonu i kako da u narednom periodu napravimo kvalitetniju komunikaciju između državnog vrha i naših gradova i općina.

Čini mi se da je u prethodnim godinama ta komunikacija gotovo nestala.

Jako nam je važno da i najviši državni zvaničnici dođu u lokalne sredine, da saslušaju ljude i čuju njihove probleme i da se onda i državne i entitetske politike i strategije baziraju na tome šta predlažu i lokalne zajednice. Imali smo prijateljski i srdačan razgovore, kakve imam i širom BiH – rekao je Bećirović.

Gradonačelnik Kasumović izrazio je zadovoljstvo što je Bećirović izabrao Zenicu kao prvu jedinicu lokalne samouprave koju je posjetio u ovom kantonu, rekavši da je člana Predsjedništva BiH upoznao sa radom Gradske uprave Zenica, ključnim projektima i problemima.

-Predsjednik nas je upoznao sa svojim aktivnostima i budućim projektima.

Obećao je da će na ekonomske forume voditi i ekipu iz Gradske uprave. Veoma sam sretan što je posjetio Zenicu i da baš u ovo vrijeme izrazi podršku ovom gradu i meni kao gradonačelniku – rekao je Kasumović.

Bećirović je u Zenici posjetio i preduzeće Femetall doo i poručio:

“Afirmirajmo uspješna preduzeća i ljude, ne dozvolimo da negativne vijesti dominiraju.

Širom Bosne i Hercegovine puno je uspješnih projekata o kojima gotovo niko ne govori.

Vratimo optimizam u naše društvo i cijenimo ljude koji zapošljavaju našu mladost. To je najbolja investicija za budućnost Bosne i Hercegovine”, naveo je.

Bećirović je u okviru radne posjete Zenici, posjetio je sa svojim saradnicima preduzeće Femetall doo i poručio da sve strukture društva trebaju biti usmjerene ka kreiranju boljeg poslovnog ambijenta i otvaranju novih radnih mjesta.

“Spas za sve građane naše zemlje je okretanje ekonomiji, podizanje životnog standarda i afirmacija uspješnih privrednih kolektiva.

Uspješna preduzeća doprinose sveopćem boljitku u jednom društvu, kroz zapošljavanje, plaćanje poreza i izgradnju zemlje.

Stoga bi se na svim nivoima morao pronaći adekvatan pristup poslovnim idejama i inicijativama, odnosno poslovnim društvima.

Poslovanje preduzeća u Bosni i Hercegovini i danas je opterećeno starim predrasudama, da su uspješni ljudi i uspješna preduzeća obično u koliziji sa zakonom.

Novo vrijeme zahtijeva promijenjen pristup i aktivnu podršku privrednim subjektima, jer samo na takav način možemo izgraditi bogato i ekonomski stabilno društvo”, zaključio je Bećirović.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.