Član Predsjedništva Denis Bećirović se oglasio i poslao jasne poruke: “Nastavljam uspravno koračati na svakom dijelu države Bosne i Hercegovine!”

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović je u subotu posjetio Višegrad nakon što su u ovom gradu pretučeni i opljačkani povratnici Fadil i Ajša Memišević.

U posjeti Višegradu s njim je bila i zamjenica ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH Duška Jurišić.

Savjetnik člana predsjedništva Alija Kožljak izjavio je za Fenu da je razgovarano o sigurnosnoj situaciji i samom tom nemilom događaju.

Dodao je da je Bećirović pružio podršku povratnicima i poručio da je ta populacija posebno ranjiva, te da će biti poduzete sve mjere kako bi im se pomoglo u takvim situacijama.

Kožljak je istakao da su pozvane vlasti entiteta RS i lokalne zajednice da što prije pronađu počinioce tog napada s nadom da će se to desiti što prije kako bi pravda bila zadovoljena,

a sve s ciljem vraćanja sigurnosti povratnicima u tom dijelu BiH.

Sada se oglasio i Bećirović na Facebooku.

“Nastavljam uspravno koračati na svakom dijelu države Bosne i Hercegovine. Jučer sam, između ostalog, šetao ulicama Višegrada.

Prije nekoliko sedmica isto sam učinio u Banja Luci i Kozarcu. Moje prve posjete u ovom mandatu bile su u Srebrenici i Bratuncu.

Bosna i Hercegovina je nedjeljiva država i naša obaveza je da se borimo za zemlju u kojoj će se svi ljudi osjećati slobodno i sigurno”, poručio je Denis Bećirović.

Podsjetimo, policija iz Višegrada uhapsila je Bojana Prodana iz ovog mjesta osumnjičeno da je izvršilo razbojništvo na štetu Fadila i Ajše Memišević iz sela Omeragići.

Fadil i Ajša Memišević iz sela Omeragići kod Višegrada trenutno su smješteni na KCUS-u, gdje ljekari čine sve napore da saniraju nasilničke povrede koju su dobili od strane Bojana Prodana.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.