Član Predsjedništva Denis Bećirović uputio poruku: “Oružane snage Bosne i Hercegovine su garant sigurnosti i odbrane naše domovine”

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović uputio je čestitku pripadnicima Oružanih snaga BiH povodom 1. decembra, Dana Oružanih snaga BiH.

“Ponosan sam na činjenicu…”

“Cijenjeni vojnici, podoficiri i oficiri, uvaženi generali, civilna lica u službi u Oružanim snagama Bosne i Hercegovine, namještenici, dragi pripadnici i pripadnice Oružanih snaga BiH i Ministarstva odbrane Bosne i Hercegovine, upućujem vam najiskrenije čestitke povodom Dana Oružanih snaga Bosne i Hercegovine.

Ponosan sam na činjenicu da su Oružane snage Bosne i Hercegovine simbol veoma uspješnih reformi, progresa i jedinstva.

Kompetentni međunarodni zvaničnici su pripadnike Oružanih snaga BiH proglasili herojima mjeseca”, naveo je Bećirović.

Oružane snage BiH su, dodaje Bećirović, garant sigurnosti i odbrane naše domovine, te predstavljaju jedan od ključnih elemenata zaštite državnosti Bosne i Hercegovine.

“Od samog osnivanja, pa sve do danas, uprkos ozbiljnim budžetskim ograničenjima, Oružane snage BiH su odgovorno i profesionalno izvršavale Zakonom definisane misije i zadatke, kako u zemlji, tako i u inostranstvu.

Bosna i Hercegovina je, zahvaljujući Oružanim snagama BiH i njihovim izvanrednim rezultatima u misijama podrške miru, postala prepoznata kao značajan partner u jačanju međunarodne sigurnosti.

U isto vrijeme, Oružane snage kontinuirano pomažu civilnim vlastima u slučaju katastrofa i drugih nesreća”, rekao je Bećirović.

Posebno je istaknuo i uputio čestitke na najvišoj ocjeni za uspješno završenu provjeru Bataljonske borbene grupe lake pješadije tokom zajedničkih vježbi sa NATO-om, što je dodatna potvrda visokog stepena interoperabilnosti Oružanih snaga BiH.

“Građani Bosne i Hercegovine su ponosni na vašu predanost i profesionalnost, a naša je dužnost da vam damo punu podršku u daljem razvoju kao i u budućim aktivnostima u okviru evroatlantskih integracije Bosne i Hercegovine.

Želim vam mnogo sreće u budućem radu. Hvala vam na predanosti našoj domovini, Bosni i Hercegovini”, zaključio je Bećirović.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.