in , ,

Članovi Predsjedništva BiH putuju u Tursku: Džaferović, Komšić i Dodik kod Erdogana, a Vučić ide za UAE

Milorad Dodik se danas u Beogradu sastao sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, a najavljeni su brojni bilateralni sastanci

Milorad Dodik se danas u Beogradu sastao sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, a najavljeni su brojni bilateralni sastanci.

Naime, Vučić je na Instagramu objavio fotografiju u kojoj je najavio odlazak na Bliski istok.

“Mile Dodik ide u Tursku na važan put, a ja u UAE i Bahrein. Razgovarali smo o značaju posjeta, našim politikama, ali i još značajnijoj podršci Srbije prema RS”, navodi se u opisu fotografije.

Inače, članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović, Željko Komšić i Milorad Dodik sastat će se 16. marta s predsjednikom Turske Recepom Tayyipom Erdoganom.

Boravit će u višednevnoj službenoj posjeti Turskoj, a planirano je i da ih primi Erdogan, kao i niz drugih aktivnosti.

Na stolu bi se trebale naći brojne teme, a bit će riječi o aktuelnoj borbi protiv pandemije, imunizaciji, kao i pomoći Turske u ekonomskom osnaživanju privrede Bosne i Hercegovine.

Centralni dio posjete bit će potpisivanje sporazuma između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Turske o saradnji na infrastrukturnim i građevinskim projektima, s posebnim naglaskom na nastavku i ubrzavanju realizacije projekta izgradnje autoputa Sarajevo – Beograd.

Dan nakon što delegaciju Bosne i Herceglovine primi Erdogan, trebali bi uslijediti susreti s predstavnicima najvećih turskih kompanija, gdje bi se nastavili razgovori o ekonomskoj saradnji dvije zemlje.

Gradimir Gojer: “Kod nas na Balkanu su politikanti koji sebe nazivaju političarima, zato se više ne želim baviti politikom”

Zvanična posjeta Njemačkoj, Bisera Turković u Berlinu poručila: “Građani su s pravom nezadovoljni!”