Crnadak otkrio pet stvari za koje tvrdi da su dogovorili Dodik i Schmidt na sastanku: Neće biti osuđen

Šef Kluba PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Igor Crnadak je objavio, kako tvrdi, detalje dogovora visokog predstavnika Christiana Schmidta i predsjednika entiteta Milorada Dodika. Ranije je to i najavio kada je iznio tvrdnje da su se tajno sastali.

“Informacije poput ove, koju sam nedavno dobio, inače ne puštam u javnost.

Međutim, za razliku od brojnih drugih, ova informacija nije paušalna, sastoji se od konkretnih stvari, provjerljivih u veoma kratkom roku”, kazao je Crnadak.

Poručuje da je zato odlučio da javno objavi glavne elemente dogovora Dodik – Schmidt te je pobrojao pet tačaka.

U nastavku ih prenosimo u cijelosti.

Prvo:

Dodik i SNSD će postepeno ublažiti retoriku i započeti “otopljavanje” atmosfere u Republici Srpskoj prema Schmidtu.

U tom cilju Schmidt će gostovati na RTRS-u, što je već realizovano.

Drugo:

Funkcioneri SNSD-a će serijom izjava stvarati ambijent da je Schmidt realnost koja se mora uvažiti, što je već započelo izjavom Srđana Mazalice da “ne priznajemo Schmidta, ali se ne možemo boriti protiv nečega što je faktičko stanje”.

Na taj način funkcioneri SNSD će kontinuirano, iz dana u dan, privikavati javnost u Republici Srpskoj na “novu realnost”, kako iznenadno priznavanje i prihvatanje Schmidt ne bi izazvalo šok i uznemirenost u entitetu.

Treće:

Zakon o nepokretnoj imovini Republike Srpske, koji je Vlada Republike Srpske povukla sa dnevnog reda pretposljednje sjednice Narodne skupštine, neće biti vraćen u proceduru i neće biti usvojen.

Četvrto:

Dodik je dobio obećanje da neće biti presuđen u procesu koji se vodi protiv njega, odnosno da mu neće biti izrečena mjera zabrane političkog djelovanja.

Peto:

Dogovoreno je da neće biti tehničkih izmjena izbornih pravila do kraja godine, odnosno uvođenja skenera i drugih predloženih mjera za obezbjeđivanje poštenih izbora, čime će se SNSD omogućiti da i dalje manipuliše izbornom voljom građana.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.