Crnadak: Zašto je avion Vlada RS-a u više navrata letio za London? Dodik “sumanuto”: Ovi iz PDP-a tamo obilaze porodice i nekretnine..

Narodni poslanik i potpredsjednik PDP-a Igor Crnadak tvrdi da su funkcioneri SNSD-a “umiješani u brojne malverzacije sa pojedincima i firmama iz Velike Britanije i sada, po principu drž’te lopova pokušavaju skinuti odgovornost sa sebe”.

“Jedna od najvećih prevara je famozno zaduženje na londonskoj berzi, gdje još uvijek nismo čuli od Željke Cvijanović i Milorada Dodika ko su misteriozni kupci obveznica Republike Srpske i ko će na RS-u zaraditi 70 miliona eura.

Zato je važno da dobijemo i odgovor na pitanje zašto je u to vrijeme avion Vlade Republike Srpske u više navrata letio na aerodrom Bigging Hill, 25 kilometara od Londona i koga je prevozio, što sam danas, u formi poslaničkog pitanja, pitao predsjednika Vlade Republike Srpske”, poručio je Crnadak.

Kako je dodao, “iako je premijer Radovan Višković u posljednje vrijeme stao u zaštitu sumnjivih radnji, sakrivajući od javnosti stvari poput spiska korona nabavki i ugovora za autoput Banjaluka-Prijedor, ovo mu je šansa da objavi podatke o letovima za Bigging Hill i pokaže da će ipak stati uz svoj narod, a ne uz lopovluk i korupciju”.

“Narod RS-a želi pravdu i zato nakon 2. oktobra počinje potpuno razotkrivanje sistematskog i organizovanog pljačkanja Republike Srpske i vraćanje opljačkanog novca u narodni budžet.

Svako ko je imao nečasnu ulogu treba da bude zabrinut, jer nova vlast neće praviti compromise sa kriminalcima i banditima, a jedini partner će nam biti narod”, zaključuje Crnadak.

Lider SNSD-a Milorad Dodik na Twitteru je prokomentarisao Crnadkova pitanja, očekivano ne ponudivši bilo kakav konkretan odgovor.

– Igor Crnadak je kao ministar vanjskih poslova godišnje na putovanja trošio više od milion i po maraka, a da mi, i što je gore ni on, ne znamo šta je radio.

Zato je zanimljivo njegovo interesovanje za jedan let. Poznavajući ga, pomislio bih da mu smeta što je još neko, a nije iz PDP-a, putovao u London. Ko god da je iz ove vlasti putovao, tamo je bio poslom. Ovi iz PDP-a tamo obilaze porodice i nekretnine, napisao je Dodik.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.