Čudna poruka predsjednice RS Željke Cvijanović: “Sankcije me uvjeravaju da sve radim ispravno, ništa mi se nije promijenilo”

Predsjednica RS Željka Cvijanović kaže da je sankcije Velike Britanije dodatno drže u uvjerenju da je ispravno sve ono što radi u RS, ali i BiH, te da ne osjeća nikakve posljedice nakon uvedenih sankcija.

Cvijanović je navela da su sankcije došle “kao rezultat toga što poštuje institucije i Ustav”.

“Ja sam čovjek RS, gdje čitav niz godina obavljam veoma važne pozicije koje zahtijevaju i odgovorno ponašanje, pridržavanje Ustava.

Ne slažem se sa nekim strancima koji su odlučili da ignorišu Ustav ili da kažu da je ustavno ono što se desilo nakon Ustava, a nije došlo do njegove promjene, ili da nije ustavno ono što je bazično napisano u Ustavu”, rekla je Cvijanović.

Cvijanović je navela da se u njenom stvarnom životu ništa nije promijenilo, da radi za RS te da će nastaviti to da radi na kojoj god poziciji se nalazila.

Cvijanović je više puta ponovila da ne krši Dejtonski sporazum, već ga zagovara.

“U mom stvarnom i političkom životu se ništa nije promijenilo. Uvjerena sam da treba da se držim Ustava i to ću uvijek raditi i kao građanin, a posebno kao neko ko ima i dodatnu obavezu da se tako ponaša zbog funkcije koju obavlja”, navela je Cvijanović.

Ona je navela i da su zlonamjerne priče o nekom sukobu između nje i Milorada Dodika.

“Među nama nema nikakvih animoziteta, mi smo sami to dovoljno potvrdili. Mislim da smo ljudi koji se politički odlično razumiju, a da smo kroz godine zajedničkog rada razvili i neku vrstu prijateljstva”, navela je Cvijanović.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.