Čudna situacija: “Stanivuković nije imao nikakav plan, niti namjeru da tajno snima sastanak”

Posljednje Vijesti

Iz kabineta gradonačelnika Banja Luke Draška Stanivukovića stiglo je saopćenje u kojem tvrde da Stanivuković nije pokušao da snima sastanak sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

“Gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković, nije imao nikakav plan, niti namjeru da tajno snima sastanak koji se danas odražao u Banskom dvoru. Svi koji su pratili svečanu akademiju mogli su da vide da je gradonačelnik tokom čitave ceremonije imao mikrofon-bubicu na svom sakou u svrhu snimanja videa sa akademije, te isto tako da je sastanak uslijedio odmah po završetku programa, zbog čega bubica nije skinuta na vrijeme”, ističu u saopćenju.

Nakon prve sugestije, gradonačelniku je bubica, kako navode, koja je nenamjerno ostala na sakou, skinuta bez ikakvih problema.

“Imajući sve to u vidu, navodi da je gradonačelnik imao plan da tajno snimi sastanak i to sa bubicom koja je bila jasno istaknuta i vidljiva na njegovom sakou tokom čitavog dana su nelogični, zlonamjerni i narušavaju ugled čitavog današnjeg događaja i institucije koju gradonačelnik predstavlja”, zaključuju iz kabineta gradonačelnika Banjaluke.

Podsjetimo, mimo protokola, gradonačelnik Banjaluke sastao se sa Aleksandrom Vučićem. Na sastanak je otišao sa bubicom, što je delegacija Srbije uvidjela i reagovala.

Leave your vote