Cvijanovićku “pogodilo”, pa se izjadala zbog Bundestaga: Stav da su “Srbi i Hrvati” krivi za stanje u BiH pokazuje besmislenost

Predsjednica RS-a Željka Cvijanović rekla je da stav njemačkog Bundestaga da su “Srbi i Hrvati krivi za stanje u BiH pokazuje besmislenost”, jer bi, kako je naglasila, “svaka ozbiljna instituciji u svijetu trebalo da ima izbalansiran pristup” i da uzme u obzir sve elemente koji su važni da bi mogli ocjenjivali neku situaciju.

Kaže i da ne zna zašto bi se Bundestag na taj način bavio BiH i zauzimao bilo kakve stavove.

“Dovoljno je što već imamo razne polemike u okviru institucija EU, pa najbolje da to imamo još u svakoj pojedinačnoj državi članici koja se, evo, bavi tuđim dvorištem i problemima, a malo kad priča o sopstvenim”, izjavila je Cvijanovićka novinarima u Banjoj Luci.

Prema njenim riječima, bilo je velikih neslaganja i neki ljudi su zagovarali da se i” Bošnjaci i bošnjačka elita, koja je sada na vlasti, stavi ‘na tapet’, ali su, po oprobanom receptu, razni lobisti sprečavali određene stvari.

“Ne mislim da to pomaže BiH. Zamislite da sjedite u nekom parlamentu u nekoj državi i onda identifikujete i govorite ko je za šta kriv, a da se pri tom niste potrudili da ovdje, kada imate svoje ljude na terenu, dobijete adekvatne izvještaje i da imate informacije”, kaže ona.

Dodala je i da “leteći izaslanici”, koji dolaze u BiH provedu dva, tri dana, vrte se po regiji, saslušaju nekoga i na kraju konačnu adresu nađu u Sarajevu gdje im se “neko dobro iskuka kako su krivi Srbi i Hrvati”.

“Smatram da je to besmisleno i obmanjivanje svake institucije koja pretenduje da bude ozbiljna, a vjerujem da su njemačke institucije ozbiljne te je onda neozbiljno da na takav način donose svoje stavove”, istakla je Cvijanovićka.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.