Da li se sjećate kioska od 253.000 KM?

Da li se sjećate kioska od 253.000 KM, upitao je načelnik Ilidže Nermin Muzur svoje pratitelje na Facebooku.

Sudski vještak procijenio je da vrijednost kioska koji je 2019. postavljen u Sarajevu iznosi samo 25.874 KM, što je deset puta manje od vrijednosti koju je naveo izvođač radova i koju je trebala platiti Turistička zajednica KS.

Muzur, nekadašnji direktor Turističke zajednice KS, kazao je da je dolaskom u Turističku zajednicu KS, u februaru 2019. godine, sa nadzorom trebao izvršiti primopredaju i potpisati nalog za plaćanje gradnje navedenog objekta.

“To sam naravno odbio, a sve ostalo nakon toga što se dešavalo je manje više poznato. Hiljade poziva novinara, hiljade komentara, satiričnih članaka, slika itd. Evo nakon skoro dvije godine dođe potvrda, još jedna u nizu, da se ipak isplati boriti. Izvođač radova je tužio Turističku zajednicu KS, jer nisam htio platiti 253.000 KM, u toku procesa je tražio sudskog vještaka koji će procijeniti vrijednost radova i evo dobili smo nalaz”, napisao je Muzur.

Dodao je da je sudski vještak građevinske struke kojeg je tražio tužitelj procijenio da je ukupna građevinska vrijednost objekta skoro 10 puta manja od one koja je navedena u ugovoru i iznosi 25.874 KM.

“Otišao je vještak i korak dalje, pa je procijenio i tržišnu vrijednost objekta, pa je i ona sa svim uključenim parametrima manja za više od 5 puta(46.573,20 KM), nego cijena koju sam trebao da potpišem.

Detaljne podatke možete vidjeti na slikama ispod, a ovih usteđenih više od 200.000 KM Turistička zajednica KS i Vlada KS mogu rasporediti na neki drugi projekat. Ne bih se bunio da to bude neki projekat na Ilidži.

Svako dobro Bosno i Hercegovino”, zaključio je Muzur.

https://www.facebook.com/MuzurNermin/posts/871177643640406

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.