Da li slijedi konačan udarac? Senad Šepić očekuje da Njemačka, Holandija, Belgija i druge države EU slijede sankcije!

Predsjednik NB-a Senad Šepić je izjavio da očekuje sankcije Njemačke, Nizozemske, Belgije i drugih država Evropske unije. Odluku visokog predstavnika Christiana Schmidta i ranije izračene sankcije tumači kao porukom i predsjednicima HDZ-a i SDA.

U NB-u su također pozdravili Schmidtovu odluku da poništi Zakon o nepokretnoj imovini Republike Srpske. I oni su mišljenja da Schmidt treba poništiti sve druge antidejtonske i antiustavne zakone Republike Srpske.

Pozvali su i na sankcionisanje onih koji ruše suverenitet Bosne i Hercegovina te su napomenuli da samo Parlament Bosne i Hercegovine može razmatrati pitanje državne imovine.

Šepić je istakao da očekuje da sankcije izreknu države EU.

“Sankcije i intervencionizam međunarodne zajednice su ohrabrenje za sve građane Bosne i Hercegovine, koji žele da se zaustavi razaranje države. Uskoro očekujemo da se sankcijama Sjedinjenih Američkih Država i Velike Britanije pridruže Njemačka, Nizozemska, Belgija i druge članice EU.

Jasno da je agresija na Ukrajinu pokrenula demokratski svijet i da je Milorad Dodik (član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i predsjednik SNSD-a, op.a.) upao u vlastitu zamku podržavajući Vladimira Putina (predsjednika Rusije, op.a.)”, naglasio je.

Smatra da su predsjedniku HDZ-a Draganu Čoviću jasno poslane poruke da blokada implementacije izbora i izbornih rezultata znači antidejtonsko djelovanje.

“A to vodi u izolaciju i sankcije, dok su sankcije za korupciju Asimu Sarajliću (delegatu SDA u Domu naroda Parlamenta Bosne i Hercegovine, op.a.) poruka Bakiru Izetbegoviću (predsjedniku SDA, op.a.) i halki oko njega. Građani trebaju biti ohrabreni i trebaju ih odbaciti u oktobru. Mi u NB-u vjerujemo da ćemo biti dio promjena i nove Bosne i Hercegovine”, zaključio je predsjednik NB-a Senad Šepić.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.