Danas igraju Zmajevi: Evo gdje možete sve gledati utakmicu

Posljednje Sport Vijesti

Kvalifikacioni meč za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2022 godine Kazahstan – BiH u subotu od 15,00 sati po našem vremenu prenosit će domaće i strane tv stranice.

Duel se igra u Nur Sultanu, a prema raspoloživim podacima putem satelitskih i internet platformi utakmicu prenositi sljedeći kanali:

beIN Connect MENA (Internacionalni)
beIN Sports MENA Premium 2 (Internacionalni)
DAZN Deutsch (Njemačka)
Nova BH (BiH)
Sky Sports *RED button (Internacionalni)
ViaPlay (Finska)
Virgin Media Sport (R. Irska)

Selektor Ivajlo Petev govorio je na zvaničnoj press konferenciji uoči današnjeg duela.

“Sve zavisi od našeg pristupa. Nadam se da sutra protivniku nećemo dopustiti puno prilika. Igrači i ja jedva čekamo utakmicu.

Kazahstan je ekipa koja ne odustaje i idu agresivno na svaku loptu, tako da neće biti lako.  Moramo biti još bolji nego u Zenici. Moramo biti skoncentrisani tokom čitave utakmice da ispunimo naš cilj, a to je pobjeda”, riječi su Peteva.

Kapiten Edin Džeko smatra da se Kazahstan nikako ne smije potcijeniti.

“U Zenici smo vidjeli da je Kazahstan nezgodna reprezentacija, a vidjeli smo to i kroz ostale njihove rezultate. To je ekipa koja ne smije da se potcijeni i taktički stoje jako dobro.

Nije lako probiti tu zonu, ali u prethodnom meču smo stvorili puno prilika. Oni su pokazali da ne odustaju do kraja, ali mi moramo biti efikasniji ovaj put”, ističe Edin.

Susret Kazahstan – BiH sudit će Davide Massa iz Italije.

Leave your vote