Davor Dragičević “otvorio karte na stol”: “Ono što sam ja tvrdio od početka, Stanivuković i Lukač su saradnici…”

U Banja Luci je održana centralna svečanost obilježavanja 4. aprila – Dana policije i 30 godina postojanja Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) RS.

Svečanosti su prisustvovali brojni zvaničnici, među kojima su bili gradonačelnik Banja Luke Draško Stanivuković i ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač.

Nakon što su objavljene fotografije sa događaja, reagirao je i Davor Dragičević, otac tragično nastradalog Davida Dragičevića, koji se već devet dana nalazi ispred Tužilaštva BiH.

– Ono što sam ja tvrdio od početka, da su oni veoma bliski saradnici i komšije su na Paprikovcu. Prošlo ljeto su se prilikom susreta u Piskavici srdačno zagrlili i poljubili.

Također sve ono što je bilo u NSRS i sve je bilo iscenirano kako bi se skrenula pažnja. Opozicija ovim potvrđuje da će stati u zaštitu ubica Davida Dragičevića zato što navodno čuvaju vitalni nacionalni interes – rekao je Davor Dragičević za portal “Avaza”.


Podsjećamo, ono što je veći dio javnosti u ovom entitetu ali i državi iznenadilo su fotografije srdačnog pozdrava Draška Stanivukovića i Dragana Lukača, miinistra MUP-a RS.

Svima je poznat dugogodišnji “sukob” ove dvojice koji je kulminirao na sjednici NSRS kada je Lukač ošamario Stanivukovića.

Bilo je to u decembru 2019. godine.

Inače, svečanom obilježavanju prisustvovali su član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, premijer RS Radovan Višković, ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin, predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija, kao i ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač i direktor Policije RS Siniša Kostrešević.

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.