Davor Dragičević se oglasio: “Poslije ovoga očekujem hitan sastanak sa Christianom Schmidtom”

Davor Dragičević je najavio nove proteste i poslao poruku da je istrajan u borbi za pravdu i rasvjetljavanje slučaja stradanja njegovog sina Davida.

Predstavnici Delegacije Evropske unije, predvođeni šefom kabineta ambasadora Johanna Sattlera i šefom Odjela za vladavinu prava EU, održali su sastanak s advokatom porodica Memić i Dragičević Ifetom Feragetom.

Podrška Evropske unije u rasvjetljavanju stradanja Davida Dragičevića i Dženana Memića nije upitna, a VSTV BiH te kompletno pravosuđe moraju preuzeti svoj dio odgovornosti, poručio je Feraget nakon sastanka.

Davor Dragičević je najavio nove proteste i poslao poruku da je istrajan u borbi za pravdu i rasvjetljavanje slučaja stradanja njegovog sina Davida.

“Kao i svaki put, ja sam ih upoznao s nekim okolnostima čije iznošenje, naravno, ni na koji način neće ugroziti istragu koja se vodi u ova dva slučaja i dobili smo neupitnu podršku Delegacije EU za sve što činimo.

Treba voditi računa o ograničenosti njihovog mandata, oni nemaju mandat niti da vode niti da se direktno miješaju u bilo koju istragu”, rekao je Feraget.

“Poslije ovoga očekujem hitan sastanak sa Christianom Schmidtom.

Rekao sam davno da neću prisustvovati ovim sastancima, moj advokat Ifet Feraget će prisustovati da vidimo šta nam je činiti”, izjavio je Dragičević – prenosi federalna.ba.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.