Delegacija Evropske unije jasno i nedvosmisleno: “Neprihvatljivo je bilo kakvo narušavanje suvereniteta, teritorijalnog integriteta, ustavnog poretka i međunarodnog subjektiviteta BiH”

U Beogradu je prije samo nekoliko dana u Beogradu održan “svesrpski sabor” na kojem su prisustvovale vlade Republike Srbije i Republike Srpske. Na saboru je svojena je Deklaracija o zaštiti nacionalnih i političkih prava srpskog naroda. Delegacija EU prokomentirala je održavanje “svesrpskog sabora”.

“Neprihvatljivo je bilo kakvo narušavanje suvereniteta, teritorijalnog integriteta, ustavnog poretka i međunarodnog subjektiviteta Bosne i Hercegovine.

Bilo kakvi potezi usmjereni protiv ovih principa dovode do ozbiljnih posljedica.

Od političkih lidera zemalja koje teže pristupanju Evropskoj uniji očekujemo da neguju dobrosusjedske odnose i regionalnu saradnju, kao principe i vrijednosti za koje se Evropska unija zalaže”, naveli su u odgovoru na N1.

Svesrpski sabor je odlučio da Sretenje, 15. februar, Dan državnosti Republike Srbije bude i Dan državnosti Republike Srpske, umjesto 9. januara koji je proglašen neustavnim.

Deklaracija će biti ponuđena na usvajanje Narodnoj skupštini Republike Srbije i Narodnoj skupštini Republike Srpske da bi se obezbijedila njena puna primjena.

Deklaracija se sastoji od 49 zaključaka.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.