Demokratska fronta burno o sinoćnjim dešavanjima u Parlamentu FBiH: Prisustvovali smo neviđenoj bahatosti i krivičnom djelu

Klub zastupnika DF-a u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH održao je danas konferenciju za medije u zgradi federalnog parlamenta na kojoj su komentarisali sinoćnje događaje vezane za sjednicu Predstavničkog doma Parlamenta FBiH.

Prvi se obratio Mahir Mešalić, koji je pojasnio zašto je DF sinoć onako burno reagovao na sjednici.

“Vladajuća većina u Parlamentu Federacije BiH nastojala je održati vanrednu sjednicu uz falsificirani izvještaj sa potpisom predsjednika Komsije za izbor i imenovanje te da su se time stekli su se uslovi za održavanje sjednice.

Zato smo onako burno reagovali štiteći ustav, poslovnik. Bilo je u pitanju nezakonito imenovanje Marina Vukoje za sudiju Ustavnog suda BiH.

Mi to nećemo dozvoliti, ovo je naša država. Ja razumijem da oni imaju parlamentarnu većinu, ali ne mogu se iživljavati na građanima”, rekao je Mešalić.

Njegova kolegica iz parlamentarnih klupa Alma Kratina, nazvala je sinoćnja dešavanja “neviđenom bahatošću”.

“Prisustvovali smo neviđenoj bahatosti i onome što se može okvalifikovati kao krivično djelo. Vi ste vidjeli da je to iscrpljivanje zastupnika trajalo do skoro pola tri ujutro”, navela je Kratina.

Mirza Čelik je također govorio rekavši da je najvažnije od svega da su građani shvatili o čemu se radi.

“Mi smo se ovaj put uspjeli izboriti da građanima damo do znanja o čemu se radi. Mislim da se neće zaustaviti na tome. Mi nemamo problem ni s kakvim pitanjem koje će doći prema DF-u. Naša politika je jasna – štitimo ustav ove zemlje”, kaže Čelik.

Onima koji, kako kaže, ruše državu poručuio je – “mi (DF) ćemo im oštro stati na tom putu”.

“HDZ, SDP i NiP su jučer onemogućili da se donesu dvije vrlo bitne izmjene koje su radnicima omogućavale da im se primanja povećaju za oko 400 KM. A puna su im usta radnika”, naglašava Čelik.

Između ostalih, obratio se i Dennis Gratz, koji je dodao da je također odbijeno je da se ispitaju istupi ministrice Sanje Vlaisavljević koji se odnose na rehabilitaciju ratnih zločinaca.

“Ovdje se radi o isporučivanju jedne institucije neprijateljima Bosne i Hercegovine, konkretno Ustavnog suda BiH Čoviću. Voljeli bismo kolegice i kolege iz drugih stranaka probuditi i uključiti u našu borbu. Ovo neće stati”, poručio je Gratz – prenosi Klix.ba.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.