Denis Bećirović i zastupnik njemačkog Bundestaga Adis Ahmetović se sastali u Sarajevu: “Bosna i Hercegovina ima veliki interes da u narednom periodu unaprjeđuje političku, ekonomsku i druge vidove saradnje sa Njemačkom

Denis Bećirović, kandidat opozicije za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine i delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH danas je u Sarajevu razgovarao sa Adisom Ahmetovićem, zastupnikom u njemačkom Bundestagu.

Sastanak je upriličen u zgradi Parlamentarne skupštine BiH.

U otvorenom i konstruktivnom razgovoru Denis Bećirović je naglasio da je Adis Ahmetović ugledni zastupnik u njemačkom Bundestagu i iskreni prijatelj države Bosne i Hercegovine, kao i ostalih zemalja u regionu Zapadnog Balkana.

Bećirović je iskoristio priliku da se Adisu Ahmetoviću, jednom od predlagača Rezolucije „Pružiti podršku Bosni i Hercegovini na putu u bolju budućnost“ koja je usvojena u Bundestagu, zahvali na njegovom nesebičnom angažmanu u pogledu promoviranja važnosti implementacije evropskih standarda i principa u Bosni i Hercegovini.
Bosna i Hercegovina ima veliki interes da u narednom periodu unaprjeđuje političku, ekonomsku i druge vidove saradnje sa Njemačkom.

U tom procesu posebno važnu ulogu mogu imati predstavnici zakonodavne i izvršne vlasti ove dvije države, podvukao je Bećirović.

Bećirović i Ahmetović su iskazali uvjerenje da će Bosni i Hercegovini, nakon očekivane izborne pobjede demokratskih i proevropskih snaga u oktobru 2022. godine, biti dodijeljen kandidatski status za pristupanje u EU, kao i da će Bosna i Hercegovina u dogledno vrijeme, sa novim, progresivnim vodstvom ispuniti uslove za punopravno članstvu u EU.

Adis Ahmetović je prilikom susreta naglasio da Denis Bećirović kao kandidat ujedinjene opozicije za člana Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda ima njegovu punu podršku, kao i podršku SPD-a, vodeće političke partije Njemačke”, navodi se u saopćenju iz Kluba zastupnika SDP-a u Predstavničkom domu PSBiH.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.