Denis Bećirović jako direktno: Glavni problem u BiH nije Dodik nego Vučić, ovo je moja poruka za njega

Član Predsjedništva BiH Denis Bećirović danas se obratio medijima prilikom obilježavanja Dana šehida na mezarju Kovači u Sarajevu. Bećirović je govorio o aktuelnim političkim pitanjima, te se osvrnuo na posljednje izjave predsjednika Srbije Aleksandra Vučića. Bećirović se osvrnuo na izjave predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

“Danas smo došli ovdje da iskažemo duboko poštovanje šehidima i borcima koji su branili nezavisnost, suverenitet i iteritorijalkni integritet BiH. Naša je obaveza da čuvamo uspomenu na one koji su dali najviše za odbranu BiH”, kazao je Bećirović i dodao:

“Na nama je da radimo sve što možemo da naša zemlja što prije uđe u NATO savez. Moram reći i nevezano za ono što je saopćeno, ohrabrujuće su poruke iz Brisela, iz sjedišta NATO-a, koji ima mandat i obavezu da reaguje kada su ugroženi mir i stabilnost u BiH”.

Svima koji dovode u pitanje budućnost i nezavisnost BiH preporučio bih da se ne igraju sa vatrom.

Bećirović se osvrnuo na izjave predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

“Posljednjih sedmica i mjeseci, domaća i regionalna javnost polako saznaju pravo lice Aleksandra Vučića. On nije nikakav mirotvorac, glavni problem u BiH nije Dodik nego je Vučić. Stoga bi se međunarodni zvaničnici morali zapitati kakve instrukcije Vučić daje Dodiku. Morao bi početi poštovati suverenitet i nezavisnost i teritorijalni integritet BiH i da se prestane miješati u unutrašnje stvari”.

“Moja poruka mu je da poštuje međunarodno pravo, a ne da se ponaša kao da za njega ne važe pravila”.

Još je kazao da ne želi komentarisati izjave ministara na dnevnoj osnovi.

“Ja se veoma ozbiljno bavim određenim stvarima i ne pada mi na pamet da budem dnevni komentator izjava bilo kojeg ministra. Predložio bih im da manje daju izjave i saopćenja, a da više radimo iza paravana”.

Rezolucija UN-a o Srebrenici?

“Još jedno pitanje o kojem trebamo raditi odgovorno i ozbiljno, a ne davati populističke izjave po medijima. Kada se sve to završi onda ću malo više govoriti o tome. Do tada treba da ozbiljno radimo, a evo vam i ekskluzivna informacija – početkom iduće sedmice idem i u New York”, zaključio je Bećirović.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.