Denis Bećirović jasno i glasno odbrusio Miloradu Dodiku: “To prenesi nalogodavcima u Beogradu i Moskvi, NATO ostaje u BiH”

Delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Denis Bećirović reagovao je na izjavu Milorada Dodika u kojoj tvrdi da “NATO nema nikakvu ulogu u Bosni i Hercegovini”.

Kako je rekao Bećirović, put ka punopravnom članstvu u NATO-u sastavni je dio bosanskohercegovačkog zakonodavstva.

“U Zakonu o odbrani Bosne i Hercegovine, koji su izglasali i parlamentarci iz reda SNSD-a, precizno je navedeno da će državne institucije Bosne i Hercegovine provesti potrebne aktivnosti za prijem Bosne i Hercegovine u članstvo NATO-a“, izjavio je Bećirović.

On je istaknuo kako Milorad Dodik omalovažavanjem uloge i važnosti NATO-a svjesno dezinformiše javnost i to s ciljem sticanja jeftinih političkih poena u izbornoj godini.

“Svim državljanima Bosne i Hercegovine, pa i onim koji podržavaju politiku Milorada Dodika, mora biti jasno da je Bosna i Hercegovina država koja je odlučila da se kreće ka članstvu u NATO-u,

ali i da prijem naše zemlje u NATO ne ide na štetu nijednom pojedincu ili etničkoj grupi – već upravo suprotno“, poručio je Bećirović.

Dodao je kako će korist od članstva u NATO-u imati svi građani Bosne i Hercegovine s obzirom na to da prijem u članstvo znači očuvanje mira i sigurnosti u zemlji, jačanje saradnje u oblasti odbrane i obrazovanja, ali i jačanja same bosanskohercegovačke ekonomije.

“NATO ne predstavlja prijetnju nijednom državljaninu Bosne i Hercegovine. Stava sam da se NATO-u mogu protiviti samo one politike koje rade direktno na štetu mira, suživota i ekonomskog razvoja naše zemlje“, istakao je Bećirović.

Miloradu Dodiku na kraju je poručio da NATO ostaje u Bosni i Hercegovini.

“A tebi ako je tijesno ne moraš ostati. I to prenesi svojim nalogodavcima u Moskvi i Beogradu”, poručio je Bećirović.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.