Denis Bećirović jasno poručuje: “Moja čvrsta opredijeljenost je da Bosna i Hercegovina mora nastaviti razvijati svestrane i prijateljske odnose sa Francuskom”

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović zahvalio je predsjedniku Republike Francuske Emmanuelu Macronu na stalnoj podršci euroatlanskom putu BiH.

“Toplo zahvaljujem na ljubaznim čestitkama upućenim u povodu mog izbora za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Raduje me da prijateljska Francuska potpuno podržava evropsku perspektivu Bosne i Hercegovine, ukazujući na potrebu provedbe esencijalnih reformi, posebno onih koje su sadržane u preporukama Evropske komisije – navodi se u pismu Bećirovića.

Naglasio je da je od izuzetnog značaja za BiH da prijateljska Francuska snažno podrži kandidatski status Bosne i Hercegovine na predstojećem samitu Evropske unije u Bruxellesu, čime se nedvojbeno ohrabruje evropski put BiH.

“Građani i narodi Bosne i Hercegovine koji su mi dali svoje povjerenje očekuju temeljite reforme u Bosni i Hercegovini i konstruktivan dijalog svih političkih aktera kako bi se prevazišla postojeća stagnacija i otvorile bolje perspektive za sve ljude u mojoj zemlji – kaže u pismu Bećirović.

Ističe da su prioriteti u njegovoj političkoj agendi provođenje temeljnih reformi i ubrzani put Bosne i Hercegovine u Evropsku uniju i NATO, te je zavhalio Republici Francuskoj i predsjedniku Macronu, na stalnoj podršci euroatlanskom putu Bosne i Hercegovine.

Moja čvrsta opredijeljenost, dodao je Bećirović, je da Bosna i Hercegovina mora nastaviti razvijati svestrane i prijateljske odnose sa Republikom Francuskom i raduje me da ću tome moći lično doprinositi.

“Vidim pozitivne aktivnosti Francuske agencije za razvoj u Bosni i Hercegovini, koja bi trebalo da dalje unaprijedi ekonomske i druge oblike saradnje dvije države – saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.