Denis Bećirović je veoma žustro reagovao na optužbe: ‘Ne postoji član Predsjedništva koji nije koristio VIP salone’

Kabinet člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denisa Bećirovića reagovao je na optužbe da je potrošena velika količina novca na njegov put u London. Iz kabineta Denisa Bećirovića kažu korištenje VIP slona ne zakazuje član predsjedništva BiH niti njegov Kabinet. Saopštenje člana Predsjedništva BiH prenosimo u cijelosti:

“U vrijeme dok traje udar na ustavni poredak pojedinci vješto pokušavaju skrenuti pažnju na VIP salone.

Ovo nije kraj, već početak medijske harange s ciljem da se ljudi odvoje od suštinskih pitanja od kojih zavisi očuvanje države.

Naravno, dodatni cilj je zasjeniti predstojeću posjetu članova Predsjedništva BiH Ukrajini, jer ona smeta rušiteljima Bosne i Hercegovine i njihovim inozemnim mentorima.

Samo naivni mogu nasjedati na podvale o VIP salonima koje ciljano iniciraju i organiziraju pojedinci na visokim pozicijama.

Naravno, tim osobama ne smeta što predsjednik administrativno-teritorijalne jedinice entiteta RS ima 107 puta veći budžet kabineta nego član Predsjedništva BiH.

Njima ne smeta ni što entitetski predsjednik RS-a za svoja putovanja koristi službene helikoptere i avione entiteta RS.

Ali im smeta što jačamo međunarodnu poziciju Bosne i Hercegovine i što ćemo još odlučnije nastaviti to raditi bez obzira na ova podmetanja.

Inače, korištenje VIP salona ne zakazuje član Predsjedništva BiH, niti njegov Kabinet, nego Protokol Predsjedništva BiH u komunikaciji sa Protokolom zemlje domaćima,

što je uobičajena procedura prilikom svih zvaničnih i službenih posjeta članova Predsjedništva BiH.

Ne postoji nijedan član Predsjedništva BiH koji nije koristio VIP salone, kao što ne postoji nijedan predsjednik u Evropi koji ih nije koristio.

Tokom izuzetno uspješne posjete Ujedinjenom Kraljevstvu korištene su samo minimalne usluge, koje se odnose na protokolarni dolazak predsjednika država i šefova vlada na VIP prostor aerodroma, odakle delegaciju preuzimaju VIP vozila zemlje domaćina.

Očigledno je da neki žele tendencioznim spinovanjima zasjeniti veoma uspješnu posjetu dr. Denisa Bećirovića Ujedinjenom Kraljevstvu, koja je se desila u vrijeme najbrutalnijih napada na ustavni poredak Bosne i Hercegovine, te je stoga bila od velikog značaja za državu i sve njene građane.”

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.