Denis Bećirović kod Senada Hadžifejzovića “ukazao”: “Da nije mene i Zlatka Miletića čini mi se da bi sjednice Doma naroda Parlamenta BiH trajale pola sata”

Denis Bećirović u razgovoru za televiziju Face nije rekao da će pokrenuti pitanje gdje je nestalo 20 miliona KM 1995. godine. Riječ je o pogrešnim navodima koje je objavio i portal Bhdijaspora.net stoga se izvinjavamo svojim čitaocima.

Bećirović je govorio o 20 milijardi KM. Navod da je rekao 20 miliona KM je greška nastala prilikom transkripta emisije. No, također je netačno navedeno da je rekao da je taj iznos nestao 1995. godine. On je rekao da je 20 milijardi KM ušlo u Bosnu i Hercegovinu u periodu od 1995. do 2000. i nije precizirao kad je taj novac nestao. Na ovaj način promijenjeni su značenje i kontekst njegove izjave.

Shodno navedenom, tvrdnja da je Bećirović govorio o 20 miliona KM koji su nestali 1995. je analizi portala Raskrinkavanje dobila ocjenu greška.

“Pitate me za prebivalište? To je jedna velika ubleha! SDA je pripremila taj zakon!

Aktuelnoj vlasti je prioritet sve, samo ne država! Na vlast moramo postaviti iskusne i sposobne ljude! Moramo uvesti kriterije stručnosti i poštenja! Ja se neću kriti iza botova! Podržao sam zakon o prebivalištu, nekima se to nije dopalo!

Na vlast moramo postaviti iskusne i sposobne ljude! Moramo uvesti kriterije stručnosti i poštenja! Ja se neću kriti iza botova! Podržao sam zakon o prebivalištu, nekima se to nije dopalo! Botovi su me napadali! Taj zakon je pripremilo ministarstvo na čijem čelu su bili SNSD i HDZ! Taj zakon je usvojen kad je SDA došla na vlast! Taj zakon je usvojen kad je SDA došla na vlast!

Večeras poručujem svim ljudima u Bosni i Hercegovini….

Kod nas nema matematike!

Da nije mene i Zlatka Miletića čini mi se da bi sjednice Doma naroda Parlamenta BiH trajale pola sata.

Ne smijemo potcijenjivati režimske stranke! Ovu utakmicu moramo igrati svih 90 minuta!

Ljudi mi čestitaju iz svih krajeva svijeta, ali još nije vrijeme za čestitke! Teška politička bitka tek počinje, a i kada pobijedimo, nije vrijeme za čestitku… Stanje u zemlji je vrlo ozbiljno. Cjelokupna opozicija me pdržala! Osjećam odgovornost, obavezu i čast! BiH treba reformatore, a ne politikante!

Ljudima moramo govoriti na isti način prije i poslije izbora! Moramo otvoriti novu perspektivu za BiH, moramo stajati iza svojih riječi i moramo pokrenuti BiH! Trenutno smo u potpunoj stagnaciji! Ljudima moramo reći istinu i spasiti državu – rekao je između ostalog Bećirović.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.