Denis Bećirović nakon burnog dana u Parlamentu BiH: “Pitao sam danas Čovića ima li bar jednu rečenicu, stav osude agresije na Ukrajinu”

Denis Bećirović, delegat SDP-a kazao je kako je na sjednici Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH predložio da se usvoji Deklaracija o osudi ruske agresije na Ukrajinu.

“Čović je rekao da taj prijedlog nema smisla, pa je prije ove sjednice Andrej Plenković direktno poručio da ne treba da ja diktiram tempo Doma naroda, jer to inače radi Sabor.

Pitao sam danas Čovića ima li bar jednu rečenicu, stav osude agresije na Ukrajinu.

On nije imao nijedan stav”, kazao je Bećirović i naglasio kako danas imamo proruske snage u Domu naroda koje nažalost idu i izvan granica BiH.

Bećirović je kazao kako ima principijelan stav koji je u skladu sa Ustavom.

Komentirao je i predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića.

“On postaje sve veći problem Hrvatske u trenutku kada se cijeli svijet distancira od agresije i ruske invazije, on djeluje kao njihov advokat. Danas sam bio jedini koji je o tome javno govorio o sjednici.

Predlagao sam da se uvrsti informacija o pokretanju istrage protiv lica koji su pokrenuli pitanje secesije bh. entiteta od BiH.

Pitam se kako nadležni ne reaguju na ljudi koji pokušavaju secesiju, a procesuiraju ljude koji su branili Bosnu i Hercegovinu”, poručio je Bećirović – prenosi Radio Sarajevo.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.