Denis Bećirović odbrusio Vučiću da u BiH nije “svoj na svome” zbog “epizode” u Bijeljini: “Preko granice ste ušli, tako ćete i izaći”

Kandidat za člana Predsjedništva BiH i delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Denis Bećirović reagovao je na govor predsjednika SNSD-a Milorada Dodika koji je predsjednika Srbije Aleksandra Vučića u Bijeljini dočekao riječima: “Predsjedniče, dobro došli na svoje”.

Reakcija Bećirovića uslijedila je nakon Dodikovog obraćanja na otvaranju početku radova na izgradnji dionice autoputa Rača-Bijeljina.

“Gospodine Vučiću, s obzirom da se niste ogradili od provokatorskih i kvislinških riječi Milorada Dodika, dužan sam Vam skrenuti pažnju da Vi danas niste došli ‘na svoje’ niti Vam Dodik ni pedlja od državne teritorije Bosne i Hercegovine može dodijeliti.

Da ne bude zabune, Vi ste danas boravili na teritoriji nezavisne, suverene i nedjeljive države Bosne i Hercegovine i to treba upamtiti dobro i za sva vremena. Bosne i Hercegovine je bilo, ima i biće je zauvijek. Ravnopravna saradnja da, tiha okupacija ne”, rekao je Bećirović.

Dodao je Vučiću da je došao u državu koja je punopravna članica Ujedinjenih nacija i čiji je suverenitet i teritorijalni integritet neupitan.

“Vi ste danas boravili u državi čiji je glavni grad Sarajevo, a ne Beograd.

Preko državne granice između naše dvije zemlje ste ušli u Bosnu i Hercegovinu, preko državne granice ćete je i napustiti.

I Vi i ja znamo da ništa od države Bosne i Hercegovine nećete ponijeti sa sobom, koliko god Vam Dodik govorio drugačije”, poručio je Bećirović.

Vučiću je poručio da, “mi kada dođemo u Srbiju mi ne kažemo da smo došli na svoje”.

“To je Vaša država i mi to poštujemo. Mi očekujemo da i Vi poštujete našu državu Bosnu i Hercegovinu. Srbiju nećemo, Bosnu i Hercegovinu ne damo. Nikome! Nikada! I ni po koju cijenu!

Vrijeme je da se ogradite od suludih i zapaljivih poteza ekstrema Dodika i da se svi u regionu okrenemo razvoju i saradnji, a ne reinkarnaciji agresorske politike”, naveo je Bećirović.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.