Denis Bećirović otkrio šta zapravo misli, vrlo otvoreno je poručio: “Žalosti me činjenica da vidim sve manje upaljenih svjetala u domaćinstvima u našim krajiškim gradovima”

Denis Bećirović, kandidat opozicije za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine i delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH danas je bio u posjeti Sanskom Mostu, gdje je prisustvovao predizbornom skupu Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine.

– Ljudi su umorni od lažnih obećanja i sijanja nemira u Bosni i Hercegovini. Vrijeme je da se okrenemo ekonomskom razvoju i da vratimo optimizam ljudima.

Žalosti me činjenica da prilikom svake posjete vidim sve manje upaljenih svjetala u domaćinstvima u našim krajiškim gradovima.

Narod koji nisu uspjeli raseliti ni agresori, danas sa kućnih pragova rastjeruju loše i neodgovorne vlasti na državnom i entitetskom nivou.

Prazne kuće i tišina na ulicama naših gradova najglasnije govore kakvu vlast imamo – izjavio je Bećirović i dodao:

– Međutim, ako išta ohrabruje, onda je to nepokolebljiva volja Krajišnika da rade i grade.

Važno je da su kantonalne vlasti, unatoč udaru u vidu migrantskog vala, uspjele stabilizovati prilike na regionalnoj razini.

Uvjeren sam da će nakon općih izbora, uz podršku države i entiteta, krajiški gradovi biti mjesta povratka, a ne odlaska.

Bećirović je istakao da Krajina ima zadivljujuća prirodna bogatstva.

– Sanski Most je jedan od primjera.

Nakon oktobra, nova većina će donijeti promjenu u odnosu državnih i entitetskih vlasti prema Krajini i osigurati podršku razvoju turizma i poljoprivrede u ovom bogatom kraju kako bismo stvorili uvjete za rad i ostanak vrijednih Krajišnika u svojim domovima.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.