Denis Bećirović poručio Aleksandru Vučiću: “Koliko su negatori genocida plaćali nekim državama to ćemo tek saznati”

Predsjedavaći Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović oglasio se još jednom povodom usvajanje Rezolucije o genocidu u Srebrenici u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija. On je u obraćanju na svojim profilima na društvenim mrežama istakao da je Bosna i Hercegovina pobijedila, ubjedljivo, te da ju je nemoguće osporiti.

“Iz mjeseca u mjesec, iz godine u godinu, to će biti sve jasnije, 84 glasa za istinu i Bosnu i Hercegovinu i samo 19 glasova za negatore genocida.

Svaki glas za Bosnu i Hercegovinu je čist kao suza.

Mi nismo nikome plaćali 500.000 dolara da bude suzdržan. Koliko su negatori genocida plaćali nekim državama to ćemo tek saznati”, kazao je Bećirović.

Istakao je da je Bosna i Hercegovina pokazala dostojanstvo i da se izborima za pravdu i istinu.

“Bosne i Hercegovina je pokazala snagu i odlučnost. Bosna i Hercegovina nije zanijemila kako to govori aktuelni predsjednik Srbije, mi iskazujemo poštovanje žrtvama genocida u Srebrenici”, kazao je.

Dodao je da u Generalnoj skupštini Un-a nije bila sportska utakmica, već je usvojena Rezolucija o jedinom genocidu u Evropi poslije Drugog svjetskog rata.

“Umjesto što koristi riječ ‘ponos’ pozivam predsjednika Srbije da počne koristiti riječ ‘sramota'”, rekao je Bećirović.

Pozvao ga je da umjesto serviranja medijskih podvala pročita presudu Međunarodnog suda pravde, presude Međunarodnog krivičnog tribunala za bivšu Jugoslaviju i Rezoluciju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija o obilježavanju i sjećanju na genocid u Srebrenici.

“Umjesto tradicionalne nacionalističke discipline pretvaranja očiglednih poraza u pobjede, pozivam predsjednika Srbije da pogleda istini u oči. Vrijeme je”, zaključio je Bećirović.

Umjesto serviranja medijskih podvala neka pročita:

Presudu Međunarodnog suda pravde;

Presude Međunarodnog krivičnog tribunala za bivšu Jugoslaviju;

Rezoluciju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija o obilježavanju i sjećanju na genocid u Srebrenici.
Umjesto tradicionalne nacionalističke discipline pretvaranja očiglednih poraza u pobjede, pozivam predsjednika Srbije da pogleda istini u oči.

Vrijeme je”, naveo je Bećirović.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.