Denis Bećirović posjetio poznatu bh. firmu koja proizvodi za međunarodno tržište: “Ne u robotima, budućnost živi u našim poduzetnim mladim ljudima”

Kandidat za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine i delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Denis Bećirović posjetio je Vitez, gdje je posjetio firmu Derubis Yachts koja proizvodi plovila za međunarodno tržište.

Kako je saopćeno iz SDP-a, U razgovoru sa direktoricom preduzeća, Lejlom Kraljević, Bećirović je izjavio:

„Preduzeća poput ovoga pokazuju da je u Bosni i Hercegovini uvijek bilo sposobnih, vještih i pametnih ljudi kojim se možemo ponositi i koji mogu i trebaju biti motor razvoja naše domovine.

Uspješne priče poput Derubis Yachts pokazuju da za nadahnuće i inovacije čak ne trebamo gledati mimo naših granica.

Ovaj impresivni poduzetnički pothvat pokazuje da budućnost živi u našim poduzetnim mladim ljudima, a ne u robotima,“ rekao je Bećirović i dodao:

„Kao i mnoga druga mjesta, Vitez pokazuje da u svakom kutku Bosne i Hercegovine postoji potencijal, postoje biseri koje nekada treba otkriti, a nekima samo omogućiti da zasjaju punim sjajem.

Posao države i državnika je da se bore za osiguranje tržišta i promocije za poslovne projekte poput ovoga kojem svjedočimo u Vitezu.

Posao državnika nije da se ponašaju kao da se svijet vrti oko njih samih, niti im je posao da destabiliziraju društvene prilike uobičajenim, koordiniranim predizbornim svađama i sukobima, ustvrdio je Bećirović.

Po njegovim riječima, teško je očekivati puno od vlasti kojoj diplomatska mreža služi kao “deponija za kompromitovane kadrove, srodnike i uske interesne krugove”.

Zaključio je da će se to stanje ćemo promijeniti nakon oktobarskih izbora, “kada će država imati državničku diplomatsku mrežu, a umišljeni plemići će ostati bez svoje privatno-stranačke mreže”, saopćeno je iz SDP-a.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.