Denis Bećirović predstavio svoj plan, uputio je jasnu poruku stanovnicima Hrvatske i Srbije

Zajednički kandidat opozicionih stranaka iz FBiH za člana Predsjedništva BiH Denis Bećirović predstavio je svoj plan rada i ciljeve koje želi postići ukoliko pobijedi na Općim izborima 3. oktobra. Uputio je poruku i susjedima – Srbiji i Hrvatskoj.

U uvodnom obraćanju pozdravio je Muriza Memića, oca stradalog Dženana, koji se godinama bori za pravdu.

“Okupili smo se da cijeloj BiH poručimo – mi nemamo ni rezervnu opciju, ni rezrevni plan, ni rezevni izbor. Imamo jedan plan, jedan izbor i jednu domovinu BiH – od Save do mora i od Drine do Une. Pred nama nije politička bitka za funkcije već za prava i slobodu BiH.

Pred nama nisu pitanja hoćemo li ili nećemo, smijemo ili ne, možemo ili ne. Ljudi, mi naprosto moramo. Moramo zajedno pobijediti siromaštvo, strah, tenzije, lopovluk.

Ljudima moramo hitno dati kisik, da vide da se može disati bez ovog beznađa. Ljudima moramo pokazati dobar put u lošem vremenu, da postoji snaga koja će ih zaštititi”, rekao je Bećirović – prenosi N1.

Naveo je kako uskostranačke interese moraju potisnuti te da ne želi vladati nego služiti građanima i domovini BiH.

“Ne zaboravimo, samo ujedinjeni i u 21. stoljeću imamo šansu. Razjedinjeni i podijeljeni osuđeni smo na izolaciju, propast i nazadovanje.

Moja vizija BiH je jedna jedinstvena, demokratska i pravna država BiH, članica evroatlantske porodice, država u kojoj se slobodno razvijaju i poštuju etnički, vjerski, regionalni, socijalni i drugi identitet i naš zajednički državni identitet BiH”, rekao je Bećirović.

Naveo je kako živimo u vremenu dramatičnih promjena, brutalnih ratova i kriza, a da je ruska agresija na Ukrajinu najveći geopolitički tektonski potres 21. stoljeća što je opasnost za cijeli svijet.

“U oktobru možemo u kratkom roku dobiti status kandidata za članstvo u EU. Prije 10 dana EU odlučila da kazni narod i nagradi destruktivne političare. Na izborima u oktobru narod mora kazniti one zbog kojih su kažnjeni svi ljudi u BiH”, rekao je.

Uputio je poruku i susjedima u regiji.

“Regionalna saradnja jedan od primarnih strateških interesa BiH i preduvjet za ulazak u EU. Dobronamjernim ljudima regije poručujem da će u građanima BiH imati iskrene prijatelje i pouzdane partnere. Zlonamjernim političarima koji nisu odustali od velikodržavnih projekata poručujem da će u nama uvijek imati neprobojni bedem.

Poruka stanovnicima Srbije i Hrvatske – vrijeme je da zajedno 21. stoljeće proglasimo stoljećem mira i razvoja u regionu i da se okrenemo najboljoj mogiućoj saradnji”, rekao je Bećirović.

Osvrnuo se i na svog protukandidata.

“Želim biti onaj koji povezuje ljude iz različitih političkih stranaka oko strateških ciljeva BiH. Moj protukandidat je suprotnost tome. On ne zna okupljati ljude iz drugih stranaka, razjedinio je čak i svoju matičnu stranku”, rekao je Bećirović.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.